Ghid turistic Graz - Descriere Graz - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Graz - Descriere Graz

Destinatii > Europa > Austria > Orase

Graz (în GRAD slovena si croata = orasul Gradec si c = sufix pentru "mic") este capitala provinciei Steiermark (în germana Steiermark) este cel mai mare oras al doilea locuitori austriece Austria (2006 recensamânt a fost 287723, din care 250099 prima resedinta). Este de origine la 6 universitati cu aproximativ 40 de mii de studenti. Centrul este unul dintre cele mai bine conservate din Europa Centrala si multumita ca în 1999 Graz a fost adaugat in lista Patrimoniului Mondial UNESCO site-ului.

Ea a fost Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2003.

Geografie
Orasul este situat pe râul Mur în regiunea de Sud-est Asia. Este de aproximativ 2 ore de la Viena cu masina sau 2 ore cu trenul. Graz este capitala si cel mai mare oras în Styria, o regiune bogata paduri verzi. Orasul este inconjurat de dealuri joase pe 3 laturi, ceea ce face deosebit de predispuse la formarea de ceata.

Datele cele mai recente se refera la populatia care nu fac ideea of populatiei actual because they only sunt numarate rezidenti cu residence primary in Graz, care lasa out all locuitorii din statistics cu resedinta secundare, precum students. În 2006 au avut un al doilea acasa la 37324 de oameni Graz (Graz und Stadtplanung Stadtentwicklung, 2006).

Populatia zona de metrou este de aproximativ 320000 de locuitori.

Graz a fost initial un fort roman. Mai târziu, slovenilor a construit un mic castel în acest loc, care în timp a devenit un loc puternic fortificat. Graz a fost denumirea germana a folosit pentru prima data în 1128, când ducilor de Babenberg transforma orasul într-un centru comercial important. Graz a devenit mai târziu parte a Sfântului Imperiu Roman în 1281 si a obtinut privilegii speciale prin Rudolph I.

Graz a devenit la începutul secolului al cincisprezecelea orasul de resedinta pentru ramura mai mic al familiei de Habsburg, care a reusit sa pe tron în 1619 cu împaratul Ferdinand al II, care a mutat capitala la Viena. A familiei regale a trait în castelul Schlossberg si de acolo a dominat Stiria, Carintia si parti din Italia de astazi si Slovenia (Carniola, Gorizia si gradul de Isonzo).

În arhitectura secolului al saisprezecelea oras a fost reproiectat de artisti si arhitecti renasterii italiene. Una dintre cele mai faimoase cladiri construite in acest stil este Landhaus, construit de Domenico Aliantei, si a fost folosit ca un centru al puterii guvernamentale de catre conducatorii de timp.

Karl-Franzens Universitatea, cel mai bine cunoscut sub numele de Universitatea din Graz, este cel mai vechi oras universitar, fondata în 1585 de catre Marele Duce Karl II-lea al Austriei. Pâna la faptul ca au ramas deschise, a fost aproape întotdeauna controlate de Biserica Catolica a fost închisa în 1782 de catre Iosif II, în încercarea de a obtine controlul statului asupra institutiilor de învatamânt. Iosif al II-a transformat într-o universitate liceu în cazul în care functionarii publici au fost instruiti si personalul medical. În 1827 ea a fost mutat la functia initiala a universitatilor de catre împaratul Francisc I al Austriei si acest lucru a fost numit "Karl-Franzens Universitatea. Momentan studiaza peste 30.000 de studenti.

Arhiducele Carol al II-20000 de protestanti ars carti în patrat în cazul în care exista acum un spital de psihiatrie. Arhiducele Franz Ferdinand sa nascut în Graz, în cladirea care gazduieste acum Muzeul orasului (Stadtmuseum).

Nikola Tesla a studiat inginerie electrica la Universitatea de Tehnologie din Graz în 1875. Laureat al Premiului Nobel Otto Loewi predat la Universitatea din Graz, 1909 - 1938, si a lui Kepler a fost un profesor de matematica 1594 - 1599. Erwin Schrödinger a fost cancelar pentru scurt timp în 1936.

De-a lungul secolelor, Graz a fost adesea atacat, desi pozitia sa în valea râului Mur au permis o aparare extrem de simplu: ei au încercat, de exemplu, ungurii, condusa de Matei Corvin în 1481 si otomani în 1529 si 1532. În plus fata de Riegersburg, Schlossberg a fost fortificarea numai din aceasta regiune sa nu cada în mâinile turcilor. Graz este pastrat, deoarece 1551, cea mai mare colectie de arme istorice din lume, cu peste 30.000 de piese.

La sfârsitul secolului al saisprezecelea fortificatii noi au fost adaugate la Schlossberg. În 1797 armata lui Napoleon au ocupat orasul. În 1809 Graz trebuit sa faca fata unui alt atac de catre armata franceza, în care orasul a fost aparat cu succes, chiar daca el a trebuit sa faca fata unei inferioritate numerica clara, 900 împotriva 3000. Dupa 8 atacuri consecutive pe cetatea de Schlossberg nu a fost înca cucerite, dar caderea de la Viena a dus la ordin emis de împaratul Francisc II. Dupa înfrângerea din Austria de la Batalia de la Wagram în 1809 fortificatii de Schlossberg, considerat cel mai formidabil cetate construit vreodata, au fost distruse cu lovituri de explozivi, astfel cum este stabilit prin Pacea de la Schönbrunn în acelasi an. Turnul cu ceas si clopotnita, folosit adesea ca un simbol al orasului, dupa ce au fost crutati de persoane a platit o rascumparare în Franta.

În 1938, anul în care Austria a fost anexata de Germania nazista, Adolf Hitler a fost primit cu onoruri in oras. Înfloritoare comunitate evreiasca a fost distrusa si ars sinagoga. Dupa razboi, o mica comunitate evreiasca a revenit la Graz, dupa toate. În 2000, aniversarea a Kristallnacht ca un semn de reconciliere orasul Graz la comunitatea evreiasca a oferit un nou sinagoga.

Hitler a promis oamenilor din Graz 1000 ani de prosperitate si sfârsitul de somaj masiv, la doar 7 ani dupa orasul sa predat trupelor sovietice, care a salvat de la distrugere prin totala. Aproximativ 16% din cladiri au fost distruse de bombardamentele aliate, desi din fericire, orasul vechi nu a fost grav avariat.

Atractii
Ultimii ani au fost construite în Graz, multe cladiri moderne, cel mai celebru, care este muzeu de arta moderna (Kunsthaus) Peter Cook si Colin Fournier, un muzeu construit pe malurile râului Mur si Murinsel, ca insula Mur pe o insula din otel construita in midstream. Acesta a fost proiectat de arhitectul american Vito Acconci si include un teatru în aer liber si un teren de joaca. Cele mai bune locuri pentru o priveliste minunata din oras sunt ruine Gösting, ruinele unui castel din varful unui deal, în nord-vest a orasului Graz, si Plabutsch, aproape de Castelul Eggenberg.

Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu