Ghid turistic Klagenfurt - Descriere Klagenfurt - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Klagenfurt - Descriere Klagenfurt

Destinatii > Europa > Austria > Orase

Klagenfurt (slovena Celovec) este capitala statului federal Carintia (germana Kärnten, slovena Avstrijska Koroška) din Austria si este situat pe râul Glan. Locuit pentru prima data în secolul XII, are acum o populatie de aproximativ 100.000 locuitori. Este capitala economica, culturala si istorica a regiunii Carintia.

Este faimos ca loc de vacanta montana, atât la sud cât si la nord, cu numeroase parcuri si o serie de 23 de castele la periferie. Pe timpul verii, orasul gazduieste festivalul Altstadtzauber (Magia Vechii Cetati). Piata din centrul orasului a fost construita în 1518. La început a fost în afara zidurilor cetatii vechi, fondata de familia Spanheim. În centru se afla Lindwürm-Brunnen (Fântâna dragonului - animalul heraldic al orasului), monument ridicat in 1593, pentru a comemora începuturile orasului. Fântâna Dragonului, constituita din Dragon si Hercules, a fost finalizata în 1636.

Teatrul Municipal este o constructie în stil Art Nouveau (Secession), ridicata între 1908 si 1910, înlocuind salile de bal din secolul al 17-lea. În 1998, teatrul a fost renovat si o extensie a fost ridicata de arhitectul Günter Domenig. Alter Platz (vechea piata) - una dintre cele doua strazi pe care Ducele Bernhard a fondat orasul, transformata în zona pietonala în 1961. Peisaje notabile includ lacul Wörthersee, cel mai cald lac alpin european si Lindwurm-Brunnen (fântâna-dragon).

Obiective culturale
Biserica protestanta Martin Luther, construita între 1864-1866, situata pe Villacher Straße.
Gradinile Botanice - gradini splendide cu flora alpina tipica din Carintia si din împrejurimile acesteia. Se întâlnesc plante acvatice diverse si numeroase specii protejate.
Muzeul minier, un tunel lung de 500 de metri, unde se afla o expozitie de minerale cu aproximativ 10000 exponate si unelte de minerit.
Observatorul cu o perspectiva asupra orasului.
Biserica Sfântul Martinis din secolul al 16-lea.
Minimundus, muzeu în aer liber cu replicile celor mai frumoase cladiri din lume. Din România a fost aleasa Biserica Domneasca de la Curtea de Arges.
Plantarium unde se fac câteva prezentari zilnice legate de Univers.
Reptile ZOO, o expozitie cu reptile si insecte (paianjeni).
Parcul Europa bogat în copaci si flori.
De asemenea aici se afla Universitatea Klagenfurt si Aeroportul Klagenfurt. Printre alte institutii educationale din oras se numera si gimanziul non-calsic sloven.

Biserica Ortodoxa Romana din Klagenfurt
Pe data de 29 iunie 2008 a fost înfiintata Biserica Ortodoxa Româna Klagenfurt. Adresa web:

Slujbele se oficiaza in fiecare duminica si in zilele de sarbatoare incepand cu ora 10, in Biserica Kreuzbergl:

Obiective turistice
Halleg Schloss documentat în 1198. În secolul al 16-lea, castelul a fost transformat în palat renascentist cu doua curti interioare. Pe timpul verii, castelul este transformat în casa de oaspeti. Curtile interioare sunt deschise publicului, castelul fiind proprietate particulara.
Tultschnig - aici se afla o biserica ce dateaza din secolul al 10-lea. Biserica originala carolingiana a fost inlocuita cu o biserica în stil romanic. Actualmente constructia este în stil baroc.
Seltenheim - numele sau a aparut pentru prima oara în 1193, însemnând crâng de fericire. Castelul initial a fost distrus de catre Împaratul Friedrich III. În secolul al 15-lea, alt castel a fost construit pe locul sau. Castelul este proprietate privata si nu este deschis publicului. În apropierea sa se afla un teren de golf.
Mageregg Schloss, construit în 1503. Urme de la vechiul castel persista si astazi. Din 1967, castelul este detinut de Asociatia Vânatorilor din Carintia si gazduieste o casa de oaspeti. În parcul din preajma sa cresc numeroase caprioare.


Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu