Ghid turistic St. Polten - Descriere St. Polten - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic St. Polten - Descriere St. Polten

Destinatii > Europa > Austria > Orase

Sankt Pölten este capitala statului austriac Austria Inferioara. Cu 51,630 de locuitori (2007) a fost primul oras al landului.

note istorice
Cea mai veche parte a orasului St Pölten a fost fondat de romani, care dateaza din secolul al doilea si secolul al patrulea. În 799, a fost numit St Pölten Treisma. Sankt Pölten a devenit un oras în 1050, dar oficial în 1159. Sankt Polten în 1494 a devenit parte a diocezei din Passau. O manastire benedictina a fost fondata acolo în 771. În 1785, la Sankt Polten celebra catedrala a fost construita în stil baroc, unul dintre cele mai mari atractii turistice. La 10 iulie 1986, orasul a devenit capitala Austriei Inferioare. Parlamentul European a fost stabilit aici în 1997.

Numele
În 799 orasul a fost numit Treisma. Numele Sankt Pölten este derivat din numele de roman Ipolit. Orasul Roman a fost numit St Hippolyte, St Hippolyte, si în sfârsit, dupa Sankt Polten.

Orasul este situat la nord de Alpi si la sud de Valea Wachau. O parte din Mostviertel, regiunea sud-vestul Austriei Inferioare.
Divizia administrativa
Sankt Pölten este împartit în districte urmatoarele: Altmannsdorf, Dörfl la Ochsenburg, Eggendorf, Ganzendorf, Hafing, Harland, Hart, Kreisberg, Matzersdorf, Mühlgang, Nadelbach, Oberradlberg, Oberwagram, Oberzwischenbrunn, Ochsenburg, Pengersdorf, Pottenbrunn, Pummersdorf, Ragelsdorf, la Ratzersdorf Traisen, Reitzersdorf, Schwadorf, Spratzern, cu privire la Sankt Georgen Steinfelde, Sankt Pölten, Stattersdorf, Steinfeld, Teufelhof, Unterradlberg, Unterwagram, Unterzwischenbrunn, Viehofen, Völtendorf, Waitzendorf, Wasserburg, Weitern, Wetzersdorf, Windpassing, Witzendorf, Wolfenberg, în valoare si Zwerndorf.


Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu