Descriere insula Phuket - Ghid turistic Phuket - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere insula Phuket - Ghid turistic Phuket

Destinatii > Asia > Thailanda

Phuket  este cea mai mare insulă din Thailanda. Acesta este de 48  km lungime, 21 km în lățime și este situată în sudul Thailandei , în partea de vest a coastei  Mării Andaman. Phuket este una dintre destinațiile turistice de bază din Thailanda și este perfectă pentru oricine, deoarece, în special în zonele de plajă, se vorbește, preponderent, limba engleză, ceea ce este ideal pentru un nou-venit. Western Phuket este regiunea  care a făcut cunoscută insula în întreaga lume. Aici veți găsi o mare varietate de plaje, unele liniștite, altele complet ruinate de milioanele de vizitatori  din fiecare an.

Chalong Bay este cel mai mare oraș, dotat cu un port  pentru bărcile care ies din Phang Nga Bay.
Phuket este situat la 862 km sud de Bangkok și se remarcă prin bogăția sa de staniu și de cauciuc. Mai mult decât atât, Phuket se bucurat de o istorie bogată și plină de culoare. Insula a fost pe una dintre rutele comerciale majore dintre India și China  și a fost menționată frecvent în jurnalele de bord străine.
În ultima vreme, Phuket a devenit destinația de top , turismul  transformând  insula în cea mai bogată provincie din Thailanda, de aceea, se  așteaptă ca prețurile să fie un pic mai mari decât pe continent. În decembrie 2004 Coasta de vest a Phuket a fost lovită grav de un tsunami  din Oceanul Indian, dar, la moment, nu există aproape nici o dovadă a prejudiciului adus. Phuket se bucură de o mare popularitate ca destinație de vară. Cele mai multe plaje sunt amplasate pe coasta de vest, sud-est și la aeroport, în partea de nord.

Phuket are o climă caldă si umedă pe tot parcursul anului. Sezonul cald este,  în general, considerat  a fi din martie până la începutul lunii mai.
În regiune,  populația este de origine Thai - chineză, Malays  și chiar țigani. Cea mai mare parte a populației din zonele rurale sunt  musulmani. În afara orașului de provincie, în special în partea de sud, se vorbește într-un dialect specific, care este dificil a fi înțeles chiar și pentru alți thailandezi. Economia destul de dezvoltată a regiunii din  ultimul deceniu,  a dus la atragerea unui număr mare de tineri, care duc vieți similare cu cei din Bangkok.  În general, stilul de viață de aici seamănă cu cea a omologilor lor din Bangkok.

Pentru a ajunge pe insulă, puteți utiliza deferite mijloace de transport, cel mai rapid fiind, bineînțeles, avionul.
Aeroportul Internațional Phuket este situat în partea de nord a insulei  și este al doilea cel mai mare hub din Thailanda  și al doilea în  Bangkok. Exista zboruri foarte frecvente de la Bangkok , precum și zboruri directe către multe alte aeroporturi din regiune, inclusiv Singapore și Kuala Lumpur, precum și directe spre Europa și Australia, în sezonul de vârf.

Nu exista servicii feroviare directe până la Phuket, dar mai multe trenuri pleacă din gara centrală din Bangkok spre sud până la Singapore. Cele mai confortabile sunt trenurile de dormit ( costul pentru o călătorie este de aproximativ  685 baht). Alegând aceast mod de călătorie spre Phuket, va trebui  să coborâți la stația de cale ferată din Phun Phin aproape Surat Thani și să continuați  încă 5 ore cu autobuzul spre Phuket .
Pentru călătoriile în interiorul insulei, puteți folosi o metodă mai neobișnuită. De la terminalul de autobuz Phuket la destinația finală, puteți lua un taxi motocicleta . Pentru o călătorie relativ-scurtă  va trebui să scoateți din buzunar  aproximativ 10-20 baht ,iar spre plaje prețurile sunt mai mari, pe seama cererii înalte- 100-200 baht ( dar toate prețurile sunt negociabile ).

Un mod universal de călătorie este cu autobuzul. Dar înainte de ieșirea din terminalul de autobuze Phuket , luați  de la fereastra de informații o hartă gratuită a insulei Phuket. Veți avea nevoie de ea pe parcursul sejurului.
Serviciile de transport cu feribotul, fac legătura  de la Port Rassada spre Phuket Town, precum și de la Ko Phi Phi spre Krabi. Călătoriile se fac de două ori pe zi. Acestea durează de la 90 la 120 de minute și costă 350-650 baht tur-retur, pentru fiecare persoană. Este , de obicei, o plimbare plăcută , dar poate fi și destul de anevoioasă , atunci când este vânt.

Plaja Karon se concentrează în jurul a trei domenii principale: Zona de Karon Plaza de la capătul de sud, care dispune de un număr mare de pensiuni, restaurante și baruri, Aroona Plaza , care găzduiește o serie de magazine de artizanat , restaurante bune si cafenele , câteva baruri și un hotel construit în stil arhitectural  chino - portughez. Spațiul de plajă este larg, ideal pentru a face o plimbare de seară, dar pe seama numărului mare de magazine, este locul potrivit și pentru a face unele cumpărături.
Plaja  Surin este cunoscută pentru celebrele stațiuni,  Twinpalms și Chedi, care sunt considerate cele mai de lux,  precum și pentru casele care stau cu mândrie pe partea de sus a dealurile, cu vedere la mare  Andaman. Nisip alb și fin și apa turcoaz,  a asigurat condiții pentru ca plaja să fie un loc  pitoresc,  popular printre turiști, dar și băștinași,  deopotrivă . Întreaga zona este plină de hoteluri luxoase și de locuințe, care la rândul său, au creat oportunități pentru construcția în apropiere a restaurantelor  și barurilor.
Plaja de Kamala este  liniștită și calmă, nisipurile albe sunt perfecte pentru odihnă și băi de soare, dar dacă sunteți în căutarea  unor noi locuri pitorești, există și alte opțiuni, la capătul de nord al plajei.

Avantajul acestei zone este că nu există valuri de  noiembrie-aprilie și apa este extrem de limpede și calmă. Plaja este considerată perfectă pentru orice tip de activitate, de sporturi și jocuri nautice, dar dacă se întâmplă să fie timp nefavorabil, țineți cont de flagulețele roșii de la mal, care vă vor indica limita de siguranță în apă.
Plaja  Kata se află la doar câteva minute la sud de Karon Beach  și seduce mulți vizitatori , cu nisipurile sale albe și apele  limpezi. Acesta este locul ideal pentru vacanțele în sânul  familiei. Sunt mai multe aspecte care țin de confortul pe plajă. În primul rând, Kata este locul favorit al multor turiști, datorită palmierilor de pe plajă care crează o atmosferă plăcută, a restaurantelor, a cluburilor, care oferă o viață de noapte excitantă, dar  și a variatelor opțiuni de cazare - toate situate aproape de plajă .
Plaja Kata este împărțită în două zone de interes: Kata Centrală , care se află la capătul de nord aproape de Karon și Kata de Sud , care presupune  mai multe stațiuni. Vizitatorii vor găsi o mare varietate de magazine specializate în suveniruri și haine de marcă. Este locul ideal pentru domnișoarele dornice de a ieși cu prietenele la shopping.
Plaja Patong este cea mai renumită stațiune de pe Phuket . Cu o varietate largă de activități și o viața de noapte diversă , Patong este un loc ideal de petrecere. Viața de noapte a orașului include sute de restaurante, GoGo Baruri și discoteci . Viața de noapte este concentrată în special, în jurul regiunii  Bangla Road, cu toate acestea, există și părți liniștită ale orașului.

Phuket este vizitată nu doar pentru plajele bine amenajate, dar și pentru obiectivele turistice unice.
Piata Phuket Amulet este situată într-o alee mică de pe Rassada Road, în Phuket Town , nu departe de Cercul Fountain și la doar câțiva pași de la restaurant italian Salvatore. Aceasta este o piață mică de specialitate, care atrage mulți budiști locali și de peste mări .

Baan Chinpracha este un conac vechi, considerat o relicvă pentru regiunea dată. Baan Chinpracha este un bun exemplu de conac chino - Colonial și este la doar câteva pași distanță de celebrul restaurant Albastru Elephant. Vizitatorii nu numai că vor putea face o scurtă incursiune în timp, pentru a afla modul în care o familie bogată  din Phuket trăia cu mai multe decenii în urmă, dar se pot întâlni și cu proprietarul actual .
Jaroonrat Tandavanitj  și soțul ei  Pracha Tandavanitj, au moștenit această clădire elegantă de la tatăl său, care la rândul lui a fost fiul cel mare al proprietarului inițial, Phra Pitak Chinpracha , care a construit-o în anul 1903.

Khun Daeng deschide aproape că în totalitate  ușile casei pentru publicul larg, cum ar fi două dormitoare la etajul superior, bucătărie și toată zona de la parter. Ea a reușit să păstreze această casă frumoasă în stare perfectă , inclusiv elementele din gresie italiană, unele elemente din mobilierul  original, care a fost importat din Europa și China.
Cea mai atractivă regiune a conacului
Baan Chinpracha este curtea interioară, care  presupune o cupolă ce se  deschide spre cer. Acesta a fost , într-un fel, plămânii casei, care permitea  aerului să circule prin construcție, chiar și în cea mai caldă lună a anului, când temperaturile din Phuket se pot  ridica la 38 de grade C. De asemenea, la atmosfera răcoroasă pe timp arid au contribuit și zidurile groase din piatră.
Deosebit de atractive sunt și serviciile hoteliere care se propun.

Hotelul
The Westin Siray Bay Resort & Spa este un complex ultra - modern,  amplasat astfel încât să permită o priveliște deschidesă, în partea de vest spre Siray Bay, iar în partea de est spre Phuket Island . Acest lucru înseamnă apusuri de soare superbe, cu vedere chiar asupra  golfului. Westin are o gamă largă de servicii, toate destinate pentru cele  257 de camere ale sale. Totuși , probabil, cele mai bune opțiuni  pentru familii sunt  vilele cu piscină care pot fi găsite destul de frecvent.
Facilitățile  sunt aparent fără sfârșit  și cu o alegere variată de restaurante și baruri, un club pentru copii, un spa frumos și dotat, o sală de fitness ultramodernă , cu perspective mari, o mulțime de activități pe plajă  și multe piscine, astfel încât să puteți beneficia de un sejur complet. Acest hotel este recomandat pentru familii , cupluri în luna de miere, pentru  iubitorii de plajă, etc.

Complexul
Le Meridien Phuket Beach Resort este situat în paradisul tropical și în apropiere de plaja privată a Insulei Phuket de pe coasta de vest,  în mijlocul a 40 de acri de frunziș luxuriant, întins pe nisipurile de aur  ale mării Andaman. Indiferent dacă evenimentul este o  conferință, sau o nuntă, cele șase săli de întâlnire de la Le Meridien Phuket Beach Resort sunt perfecte pentru orice gen de ceremonii, fie ele mari sau mici. Aici mai puteți beneficia de servicii precum: masaj liniștitor, înnot, windsurfing. Iar după o zi lungă , vă puteți retrage în camera dumneavoastră, unde vă așteaptă un halatul de pluș și papuci  și unde vă puteți  bucura de panorama superbă de la balconul dvs  privat.

Pentru a lua masa într-un cadru mai deosebit, puteți să beneficiați de serviciile unor anumite hoteluri, dar nu veți regreta dacă veți intra pe cîteva ore într-un restaurant din regiune.
Restaurantul
BAKE / FLAME / PASTA este un loc curat și plin de lumină naturală. Este o locație excelentă și foarte la îndemână pentru turiștii care sunt în căutarea unui loc vesel pentru a lua  prânzul sau cina. Localul este amenajat cu un covor dreptunghiular mare în centrul său, cu mese de marmură și din lemn, precum și o podea din gresie. La ieșire,veți fi încântați să descoperiți și o cofetărie – patiserie.  
Rendez - Vous este cel mai nou dintre localurile existente și este un restaurant – bistro, situat chiar în inima orașului Phuket. Este o clădire simplă, dar atractivă, cu un acoperiș înalt , podele de modă veche, cu gresie, mese de marmură, scaune în stil clasic și un bar mic, amplasat în colț, cu scaune și pereți din caramidă.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu