Sfaturi pentru turisti in Thailanda - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti in Thailanda

Destinatii > Asia > Thailanda

Nu trebuie sa lasati bacsis in hoteluri sau restaurante dar daca vrei neaparat nu este considerat un ofens.In restaurantele de lux este aseptat un bacsis de 10% din pret. Taximetristii nu se supara daca rotunjiti pretul la finalul calatoriei iar baiatul care va duce bagajele in camera de hotel se obisnuieste sa-i dati 10 baht.

În mod normal doza de energie electrica din perete este de 220 de V asa ca nu aveti nevoie neaparata de un adaptor.

O înbracaminte usuratica ii poate duce pe barbatii tailandezi la ganduri gresite asa ca mai bine ar fi daca umerii si genunchii ar fi acoperiti si neaparat a-ti purta un sutien. Cel mai bine ar fi daca nu a-ti fi singura ci in compania unui barbat.  
ATENTIE !

Moneda nationala tailandeza este "Bach". Exista bancnote de 1000,500,100,50,20 si 10 Bach si monede de 10,5,2 si 1 Bach. Cel mai bine ar fi daca a-ti avea cu dumneavoastra cecuri de calatorie pe care le-ati putea incasa la orice banca la un curs mai bun. Se poate plati in orasele mari si cu carti de credit (Visa, American Express, Mastercard, Diners) carti cu care puteti apela si la automatele bancilor pentru a ridica bani insa direct in moneda lor ;Bach.

Vaccine nu sunt impuse inainte de a calatori in Thailanda insa ar fi de recomandat o injectie inpotriva hepatitei A sio gamaglobulina pentru intarirea organismului.In unele regiuni din Thailanda exista si un pericol chiar daca redus de malarie .
Banii si obiectele de valoare intotdeauna trebuie sa fie inchise in seiful hotelului sau camerei in care stati.de obicei exista un seif in fiecare camera.Nu iesiti neinsotiti in oras pe timpul noptii.In magazinele de bijuterii si antichitati de multe ori obiectele nu sunt originale asa ca un pic de neincredere este sanatoasa.

Numerele de telefon in caz de urgente sunt: 191 politia, 1699 politia turistica in Bangkok si 1155 linie telefonica de ajutor pentru turisti.Cea din urma este si pentru informatii.

Nu aveti voie sa iesiti din tara cu orice statuieta reprezentand Budda, antichitati (numai in cazul in care aveti o aprobare speciala pentru obiect)si animale protejate.

In Thailanda magazinele nu au un orar fix si orele de inchdere ale magazinelor nu sunt stabilite de lege asa ca puteti gasi multe magazine deschise 24 de ore si multe chiar si duminica. Exista supermarket-uri Seven-Eleven care sunt deschise intotdeauna 24 de ore. Postele luni-vineri 8.30-16:30, muzeele nationale miercuri-vineri 9:00-16:00. Pauza de masa este intre orele 12:00 si 13:00.

Prefixul telefonic al tailandei este 0066.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu