Descriere Thailanda - Ghid turistic Thailanda - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Thailanda - Ghid turistic Thailanda

Destinatii > Asia > Thailanda

Thailanda este constituita intr-o monarhie constitutionala si se intinde pe o suprafata de 513.115 Kmp. Tara este impartita in 73 de provincii si are capitala la Bangkok. Populatia in nr. de 61.88 mil.  vorbeste limba tailandeza pe langa care se mai foloseste si engleza si chineza. Moneda nationala este baht divizat in 100 stangs.

Tara este asezata in asia de sud-est intre Oceanul Indian si Oceanul Pacific. Partea de nord a tarii (granita cu Birma si lungul Isthmus de Kra ) are un caracter muntos. Partea centrala a tarii este cea mai fructuoasa si populata parte a tarii, în timp ce partea de nord-est este caracterizata de saracie. Padurile tropicale ocupa o suprafata importanta. Tailanda a fost de-alungul istoriei sale aproape neintrerupt un regat independent. Din 1932 tara este o monarhie constitutionala cu schimbari intre guverne militare si civile. Precesul de dezvoltare a tarii foarte ridicat atrage din ce in ce mai multi locuitori in capitala
Bangkok unde distrugerile resurselor naturale a luat amploare in ultimii ani.

Datorita climei monsunice a tarii exista trei anotimpuri. O perioada foarte calda,o perioada cu ploi abundente din mai pana in octombrie si una secetoasa si un pic mai rece din noembrie pina in martie. Cu toate acestea clima tropicala face ca temperatura medie a tarii sa fie in jurul a 28 grade ,temperatura medie se mentine pe aproape tot timpul anului. Umiditatea aerului este ridicata.

Phi Phi Island ..Maya Bay ...Samui ...Koh Samui

Deja din timpul anilor 80 Tailanda a devenit unua dintre cele mai iubite destinatii ale planetei noastre dar acest lucru atrage de la sine si lucruri rele precum drogurile si prostitutia. Langa Pattaya in golful Tailandei si in partea sudica , in
Insula Phuket exista numeroase vestigii antice ale regilor care au stapanit tara precum ruinele din Ayutthaya si Sukhotai. Renumit in tara este parcul national Khao-Yai. Prostitutia desi este ilegala infloreste in Bangkok si Pattaya desi guvernul lupta impotriva ei pentru ca aduce o imagine proasta tarii.

Tailanda este tara contrastelor. În Bangkok întalniti temple budiste pe zgaraie nori si gigantice shopping malluri. Plaje superbe in sudul tarii va ademenesc la sporturi pe apa si relaxare,parcuri nationale cu jungle dese in centrul si nordul tarii.
Bangkok este una dintre cele mai mari metropole din sud-estul Asiei care nu o sa va dezamageasca in nici un fel. În oras aveti o gama foarte laga de magazine si atractii turistice ca si Palatul regelui Wat Phra Kaeo. Toate acestea la un pret pe care in Europa nu l-ati gasi nicaieri.
Bucataria tailandeza este pe bun drept una diintre cele mai renumite din lume. Încercati pe linga clasicul Curry-tailandezsi alte feluri exotice de mancare precum calamar cu chili, dar atentie majoritatea sunt destul de condimentate.

Asezata in Asia de sud est, in peninsula Indochina, intr-o zona cu
clima tropical musonica - Thailanda - este o tara prin excelenta turistica, oferind celor 60 mil. de locuitori ai sai sursa principala de existenta. Pe o suprafata de 513 000  km admiram munti falnici cu paduri de tek de esenta tare si vegetatie luxurianta. Campiile roditoare sunt cultivate cu bananieri si cocotieri, bumbac, trestie de zahar si bambus.

Thailandezii sunt un amestec de chinezi, veniti acum 1000 de ani, de indieni si kmeri, vechii locuitori ale acestor meleaguri. Toti vorbesc limba thai si folosesc o scriere derivata din vechea scriere indiana sanskrita. In traducere, cuvantul thai inseamna '' liber '', iar land  ''tara''. Thailanda se traduce , tara libera si acesta pentru ca nu a fost niciodata colonie, ca alte tari din Asia.

Alaturi de religia budista, o parte din thailandaze practica cultul pentru natura si al stramosilor, mostenit de la vechiii chinezi. Sunt oameni linistiti, amabili, ospitalieri si respectuosi, priceputi la comert diind experti in negocieri. Cand se intalnesc unii cu altii se saluta prin impreunarea miinilor in dreptul pieptului, aplecandu-se usor. Conversatia lor este discreta, calma, fara gesticulari sau ridicarea tonului.

In conceptia religiei budiste capul este cea mai importanta parte a corpului si de aceea nu este permis nimanui sa-l atinga. Femeile nu au voie sa ofere nimic calugarilor, si nici sa stea langa ei, iar cand intra in temple trebuie sa aiba o tinuta decenta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu