Cea mai mare tara din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cea mai mare tara din lume

Curiozitati > Superlative > Diverse

Rusia este cel mai mare stat european (si Global) cu capitala la Moscova si se întinde pe doua continente (Europa si Asia). Suprafata tarii este de 17.075.400 Km/2 si este constituita într-o republica prezidiala. Tara are 89 de regiuni si o populatie de 144 milioane de locuitori. Limba vorbita este limba rusa pe linga care exista peste 100 de alte dialecte si limbi diferite.Moneda nationala este rubla divizata in 100 de kopeici.

Clima este continentala rece. In Rusia toamna si primavara sunt foarte scurte. Nordul si vestul tarii sunt afectate de curentul de aer rece al Antarcticii.Muntii din partea de sud si est a tarii nu lasa posibila o incalzire a tarii care ar putea veni din partea oceanului Atlanic si Indian. În majoritatea regiunilor tarii iarna este foarte aspra. Cea mai scazuta temperatura in afara Artarcticii a fost inregistrata in Siberia la Werchojansk -70 de grade celsius.

Tara care acopera approx. 11 % din suprafata planetei noastre,se întinde de la marea Neagra in partea de sud pana la oceanul Atlantic si stramtoarea Bering in partea de nord side la marea Nordpolara pina in mijlocul continentului asiatic. Exista o diferenta de 10 ore intre extremitatile tarii.Muntii Ural se afla pe teritoriul europei de este si al campiei vest-siberice. Cel mai inalt punc este varful Narodnaja cu o inaltime de 1895 de metri.In aceasta regiune se afla doua rauri importante:Ob si Jenissej.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prezentare Siberia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu