Cel mai mare lac din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cel mai mare lac din lume

Curiozitati > Superlative > Diverse

Cel mai mare lac, în volum, în lume este Lacul Baikal din Rusia,care are aproape 24000 km cubi. Acesta contine 20% din productia mondiala de apa dulce si are mai multa apa decat toate Marile Lacuri din America de Nord la un loc! Lacul ajunge la adâncimi de aproape 1700 m la puncte si a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO.

Marea Caspica este cel mai mare corp de apa descris in kilometri patrati, cu toate acestea, cu o salinitate de aproximativ o treime din apa de mare, unii se gandesc la ea, ca o la o mare si nu la un lac. Ea are 78000 km cubi de apa.

Cel mai mare, lac de apa complet dulce din lume este Lacul Tanganyika în Africa, care are aproape 19000 km cubi. Acest lac este atât de mare încâtocupa granitele a patru tari: Burundi, Republica Democratica Congo, Tanzania si Zambia.

Atât Lacul Baikal si Lacul Tanganyika s-au format în vai ruptura si, prin urmare, ambele sunt lungi si în forma de semiluna.O vale de ruptura este o câmpie geologica, care a fost creata de miscarea unor placi tectonice, în esenta, un loc in care Pamantul se deschide. Multe dintre vaile de ruptura din lume contin lacuri similare : Lacul Baikal si Lacul Tanganyika. Lacul Superior în America de Nord se afla într-o vale ruptura continentala de mijloc, si doua lacuri se afla într-un alt Rift Valley în Ontario, Canada.

Unul dintre cele mai mari lacuri din lume ca suprafata este Lacul Victoria (are aproape 69 mii km patrati), Lacul Huron (aproape 60.000 de kilometri patrati) si Lacul Michigan (aproape 58 mii km patrati).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu