Cea mai mica bufnita din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cea mai mica bufnita din lume

Curiozitati > Superlative > Animale

Exista doua bufnite care sunt în competitie pentru cele mai mici bufnita din lume; de bufnita Nord pigmeu si bufnita Elf; oricare dintre ele, ar putea fi clasificate ca atare în functie devarsta la care fiecare a fost masurata. Bufnita nord pigmeu are o masura între 16 si 18 centimetri, în timp ce bufnita Elf este de 13 la 30 de centimetri inaltime. Bufnita pigmeu pot suferi de "sindromulul om mic", deoarece, în ciuda dimensiunii lor diminutive, semenii acesteia sunt mici dar vânatori feroce si vor ataca o prada de multe ori mai mare decat ele daca se simt amenintate. Bufnitele pigmeu sunt deseori confundate pentru shrike, o alta pasare de prada de masuri minuscule. Ele se hranesc in principal cu pasari si mamifere mici , cum ar Voles si soareci si poate transporta pâna la 3 ori propria lor greutate. Bufnitele pigmeu sunt macabre oarecum în natura si poate fi asemanat cu zombi în dragostea lor de creier, de multe ori creierul singura parte a unei pasari pe care le mananca! Este norocosa aceasta specie pentru ca nu sufera de boala vacii nebune. Acestea pot fi gasite pe coasta de vest a Americii de Nord începând de la Alaska Panhandle pana în nordul Mexicului. Ele nu sunt declarate ca amenintate sau pe cale de disparitie cu IUCN.

Bufnitele Elf traiesc în Statele Unite ale Americii de Sud si în partea centrala a Mexicului, migreazand  între cele doua locuri. Le place sa traiasca în gauri ca cele ale  ciocanitorilor din copaci si cactusi si se hranesc în principal cu insecte, inclusiv de scorpioni,'' vorbind despre picant''!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu