Cea mai mica capra din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cea mai mica capra din lume

Curiozitati > Superlative > Animale

Cea mai mica capra din lume este Capra pitica nigeriana si dupa ii sugereaza si numele si este nativa din Africa de Vest. Acesta masoara între 40 si 56 de centimetri inaltime pana la umar si are o greutate între 27-36 kilograme. Aceste capre sunt usor domesticite si traiesc pe mai multe continente diferite. Ele au carne foarte gustoasa si pot produce o cantitate surprinzator de mare de lapte pe zi  in  comparatie cu marimea lor;( 1-3 kilograme lapte ). Ee au o istorie destul de sumbra în America de Nord întrucat acestea au fost aduse aici ca animale de hrana pentru felinele marei din gradinile zoologice.

În cazul în care sunt crescute la casa, în sensul ca au fost hranite din copilarie din sticla de catre un om, ele se socializata foarte bine cu oamenii. Unora dintre ele le place chiar sa vina în casa, desi ma întreb daca acestea pot fi instruite sa foloseasca toaleta. Masculii castrati sunt printre cele mai bune animale de companie, deoarece nu au un miros foarte puternic iar coarnele lor sunt de obicei taiate în copilarie pentru a proteja proprietarii lor si turma.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu