Cel mai mare sarpe din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cel mai mare sarpe din lume

Curiozitati > Superlative > Animale

Cel mai mare sarpe din lume poate fi masurat prin lungime, circumferinta si masa. Anaconda verzde este cel mai mare sarpe în masa si grosime, cu diametre de pâna la 30 de centimetri si o lungime de pâna la 9 metri. Cele mai multe se cântaresc aproximativ 250 kilograme. Acesta este un pic înfricosatore considerând ca sunt un sarpe acvatic, astfel încât de cele mai multe spre deosebire pe cele pe care le poti vedea, de obicei, anacondele scot doar capul din apa, lasand imaginatiei lungimea ei! Acestea sunt de asemenea, cunoscute pentru ambuscada care o fac prada lor lovindo ca o marioneta de copaci. Anacondele verzi sunt un membru al familiei veninose boa constrictor si se intalneste în fluviul Amazon din America de Sud. Anaconda verde ucide prada prin incolacire in jurul lor si stoarcerepana la moarte, fie prin sufocare sau prin sangerari interne. Ele nu musca, dar si in cazul in care musca uneori, muscaturile lor nu sunt fatale. Ele sunt cunoscute de a mânca peste, pasari si mamifere, inclusiv animale la fel de mari ca si  jaguari si crocodili.

De obicei, femelele Anaconda verde se imperecheaza cu mai mult de un mascul în acelasi timp; 2-12 si bobinandu-se într-o minge de împerechere masiv cu masculul, care pot ramâne asa pentru saptamâni. Anaconda verde sunt ovoviviparous, în sensul ca acestea detin oua în interiorul corpului lor pâna când acestia le leapada si dau nastere la 20-30 de pui nascuti vii, care trebuie sa se descurce singuri imediat.

Anaconda verde nu este o specie in pericol de disparitie, însa comertul în pielea lor este ilegal în majoritatea tarilor.

Cea mai mare sarpe din lume ca lungime este pitonul reticularcare ajunge la o lungime de 9,1 metri si abia doar bate la Anaconda verde. Acest sarpe din sud-estul Asiei este mai subtire si traieste in terenuri locuinte, desi îi place sa traiesc în jurul locurilor cu apa. Pitonii reticulari este o specie din familia Pitonilor. Atât anaconda si pitonii ucid prada prin sugrumare, dar principala diferenta dintre aceste doua specii este faptul ca, spre deosebire de Anaconda verde, pithonul reticular este ovipar, în sensul ca ea stabileste oua în afara corpului ei si le protejeaza incolacindu-se în jurul lor. Dieta lor consta mai ales din mamifere si pasari, dar au existat rapoarte de atacuri asupra oamenilor, eventual în aparare. Unul pithon a sufocat un om pana la moarte prin încercarea de a înghiti, pentru ca a inceput cu capul omului si s-a potignit la umerii acestuia.

Pitonii sunt crescuti în Asia de Sud pentru pielea lor si carne, care este considerata o delicatesa în regiune.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu