Cel mai mare cal din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cel mai mare cal din lume

Curiozitati > Superlative > Animale

Cel mai mare cal din lume este Radar, un belgian în Texas. El este de 1.99 de metri din partea de jos a piciorului pana la vârful umarului si cantareste putin peste 1200 de kilograme. El este titularul recordului pentru anul 2007, la varsta de doar 9 ani.

Calul Shire este cel mai mare rasa de cai. Calul Shire este, de asemenea, un tip de cal proiect si a fost folosit pentru a trage greutati înainte de inventarea masinii. Stramos al lor, Marele Cal medieval a fost adus în Anglia de William Cuceritorul în 1066. In mod traditional, rolul lor a fost sa livreze bere din fabrici de bere la pub-uri în jurul Angliei. Deoarece masina a fost probabil mai eficienta decat calul, nevoia de cal Shire a scazut si populatia lor a scazut odata cu ea.

Astazi, caii Shire poate fi vazuti într-o procesiune anuala la curtea Royala în Anglia cunoscuta ca Trooping Color. Ei conduc procesiunea tobosarilor. Ei sunt o rasa care este usor de recunoscut si sunt, probabil, cel mai bine cunoscut pentru "sosete", un fir de par alb, pufos, care se extinde de la genunchi la copitele lor. Sunt cai puternici, robusti cu picioarele drepte si musculoase.

Rasa lor are de a face cu o revenire datorita unor crescatorii din SUA, Canada, si Regatul Unit. Calul Shire este încrucisat in prezent si cu alte rase. Din nou, calul Shire este folosit la câteva fabrici de bere din Marea Britanie care ii folosesc pentru transporta berea pe o raza de km 10.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu