Cel mai mare aeroport din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cel mai mare aeroport din lume

Curiozitati > Superlative > Constructii

Cel mai mare aeroport din lume este definit de trei criterii stabilite de Airports Council International: traficul de pasageri, traficul de marfa si de circulatie. Cel mai mare aeroport poate fi, de asemenea, definit prin kilometerii patrati.

Luând în considerare primele 3 criterii, cele mai mari aeroporturi din lume sunt Atlantic Aeroportul International; pentru cele mai multe miscari de aeronave si cei mai multi pasageri, Memphis Aeroportul International; pentru cel mai mare volum de marfa, si la Londra-Heathrow, pentru numarul de calatorii internationale. Memphis este sediul central  de contabilitate la nivel mondial al Federal Express, pentru enorma cantitate de marfa care curge prin portile sale. Londra Heathrow poate avea mai multi pasagerii pe rute  internationale decât oricare alt aeroport din lume, dar pentru un numar mare de pasageri, aeroporturile din Atlanta si Chicago (O'Hare) l-au batut. O'Hare a avut 76 milioane de pasageri care au trecut prin portile sale în anul 2006.

Cel mai mare aeroport din lume în termeni de metri patrati este Regele Fahd International Airport în Damman, Arabia Saudită. Acesta acoperă 484 km pătrati. Se pare curios ca acest aeroport care este atât de mare serveste doar putin peste 2 milioane de pasageri. Motivele sale includ o moschee, o gradinita si Terminal Royal: dedicat monarhilor si sefilor de state. Doar peste 200.000 de metri patrati sunt dedicati unei singure crese ; o oaza verde luxurianta în mijlocul desertului.

În ceea ce privește numărul de pasageri, Aeroportul International Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia este cea mai mare / mai aglomerate din lume. El a servit 92 de milioane de pasageri numai în anul 2011. Dar probabil nu va deține acest titlu pentru mult timp. Atunci când aeroportul Dubai World Central Al Maktoum International îsi v-a termina reconstrucția în 2017, acesta va fi capabil de a găzdui 120 de milioane de pasageri pe an. Chiar acum ei pretind a avea cel mai mare terminal din lume. Terminal Emirates Airline a 3 fiind de 16,1 milioane metri patrati si este indicat în prezent ca fiind cea mai mare clădire din lume în termeni de metri patrati.

Aeroportul International Beijing, în curs de pregatire pentru Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, tocmai a finalizat Gigantic Dragon Terminal, aducând întregul complex la aproximativ 1300 de kilometri patrati.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu