Cel mai mare mall din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cel mai mare mall din lume

Curiozitati > Superlative > Constructii

Cel mai mare mall din lume este South China Mall din Dongguan, China, la total de 890,000 de metri patrati si 600.000 de metri patrati de spatiu închiriat. Acesta are 7 zone tematice dedicate la diferitelor parti ale lumii, inclusiv Amsterdam, Paris, Caraibe, California, Roma, Venetia si Egipt. Mallul are o capacitate de 1500 de magazine, dar mare o parte din spatiul sau ramane gol pentru ca este localizat în suburbiile din Dongguan si este accesibil doar cu masina.

Cel mai mare mall urmator este, de asemenea, în China; Resources Mall of Gold din Beijing. Este de 680 de mii de metri patrati cu un total de 560000 de metri de spatiu închiriat. La fel ca si South China Mall din Dongguan, se confrunta cu un succes limitat din cauza catorva motive. În primul rând, este situat în apropiere de Fourth Ring Road in Beijing, o zona care majoritatea turistilor nu o frecventeaza. În al doilea rând, chiar daca un turist ar face drumul lor spre mall, multe dintre magazine nu accepta carti de credit straine. În sfârsit, multe din lucrurile vândute în mall sunt în afara venitul disponibil al multor cetateni chinezi. În mod evident, China este încercarea sa apeleze la clasa de mijloc a populatiei în crestere, iar infrastructura se dezvolta destul de repede, acum are nevoie doar de oameni pentru a prinde din urma economia.

Unele dintre cele mai mari mall-uri din Statele Unite este King of Prussia Mall de lânga Philadelphia care se claseaza pe locul 15 pe lista celor mai mari mall-uri din lume la o dimensiune de 259,000 de metri patrati, spatiu de închiriat, Mall of America din Minnesota cu 257 de mii de metri patrati de spatiu de închiriat si South Coast Plaza in Costa Mesa, California, putin 250.000 de metri patrati de spatiu închiriat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu