Cel mai mare stadion din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cel mai mare stadion din lume

Curiozitati > Superlative > Constructii

Daca definiti stadion ca fiind închis de un acoperis, atunci cel mai mare stadion din lume este Rungrado May Day Stadium în Pyongyang, Coreea de Nord. Este o facilitate ''multiuse'' care a fost finalizata pe 1 mai 1989. Multe mitinguri comuniste sunt tinute acolo si o gigantica sarbatoare de ziua de nastere de ziua lui Kim Jong-il lui 60 în anul 2002, care a fost unul din putinele evenimente publice în Coreea de Nord si care a permis si cetatenilor straini sa participe. Secretarul de stat american Madeleine Albright a fost distrat la Ziua lui Kim Jong-il în vizita în din anul 2000. Ea a fost cel mai înalt rang oficial american vreodata care a vizitat Coreea de Nord.

În cazul în care, în lumea ta, un stadion nu are nevoie de un acoperis, atunci cel mai mare loc de întâlnire sportive din lume este Indianapolis Motor Speedway. La capacitate maxima, inclusiv teren agricol, acest loc de întâlnire poate stoca pana la 400.000 de oameni. Asta-i o multime de fani cursa! Acesta a fost deschis pe 12 august 1909, si, evident, este în principal ocupat de curse de masini de viteza, dar a gazduit si ceremoniile de deschidere a Jocurilor Pan-americane în anul 1987.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu