Ghid turistic Edinburg - Descriere Edinburg - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Edinburg - Descriere Edinburg

Destinatii > Europa > Marea Britanie > Orase

Capitala Scotiei, Edinburg este considerat unul dintre cele mai frumoase si pitoresti orase din Regatul englez. Orasul este recunoscut din sec al 6-lea fiind resedinta unor regi. În oras foarte faimos este castelul asezat chiat in centrul orasului pe un deal înalt de 133 m si la care puteti ajunge foarte usor deoarece orice autobus care trece prin centru are statie in  apropierea castelului. De la inceput castelul a fost construit pentru protectia locuitorilor orasului cu fortificatii. Înauntrul castelului puteti vizita capela Saint margaret care este si cea mai veche constructie a orasului, bateria de tunuri Mills Mount, muzeul scotian de razboi, si Scottish United Service Museum. Castelul este deosebit de vizitat de turisti pe tot parcursul anului. La poarta castelului exista o mica suprafata destinata paradelor militare care au loc in fiecare an. În parcul care desparte jona centrala si economica a orasului de la poalele dealului se afla monumentul lui Walter Skott.

În partea estica a castelului in partea veche a orasului se afla Kelton Hill ,loc in care puteti vizita Monumentul national ,Monumentul lui Nelson si orservatorul din Edinburg. Castelul este deschisde la 9:30 pina la 18:00 din aprilie pina in septembrie si de la 9:30 pina la 17:00 din octombrie pina in martie. Adresa este 330 Lawnmarket Edinburg Eh1 "PH,UK. In Edinburg puteti vizita deaemenea si o gradina zoologica care face parte din Societatea regala zoologica a Scotiei. Gradina a fost deschisa in anul 1913 intr-un park la doar 10 minute de mers pe jos din centrul oasului. Gradina se mindreste cu cea mai mare familie de pinguini din lume. Peretii piscinei unde se afla pinguinii sunt din sticla  si exista si un pod peste habitatul lor.

În Edinburg mai exista un castel cu numele castelulul Holyrood. El se afla la sfarsitul strazii Abbey. La inceput castelul nu a fost decat o casa ca a devenit cu timpul o resedinta regala devenind un castel. Accesul in aceasta cladire este limitat: Puteti admira doar cateva camere in acesta cladire deoarece este o resedinta regala înca in zilele noastre. Înauntrul castelelului puateti vizita camera in care a trait regina Maria a Scotiei ,portrete si scenarii de la 1600 pina in 1900. Castelul este deschis turistilor intre orele 9:30 pina la ora 18:00 pe timpul verii si iarna doar pina la ora 16:00.

Edinburgh reușește să îmbine anticul și modernul, creând o atmosferă unică. Orașul este “vegheat”  de un  castel impunător, considerat  simbolul orașului.  Edinburgh combina relicve medievale în stil georgian și un curent puternic de viață modernă, contemporană, cu elemente de avant - garde. Așadar, în Edinburgh veți avea posibilitatea să vedeți atât palate medievale, clădiri cu arhitectură  modernă, biserici gotice, cât  și  muzee cu galerii uimitoare. Viața de noapte în  Edinburgh, care mai este  numit " Atena Nordului ", este foarte dinamică. De asemenea, în acest oraș, puteți să oferiți  o adevărată sărbătoare pentru mintea și simțurile dvs, vizitând  restaurantele, magazinele  și  festivalurile care se petrec  pe tot parcursul anului. Printre sărbători se numără:  Hogmanay, Anul Nou scoțian, Tattoo (are loc la mijlocul verii ), etc.


Centrul istoric al orașului Edinburgh este tăiat în două părți de
Princes Street Gardens, un  parc, situat chiar în inima orașului. Spre sud de parc este castelul, cocoțat pe partea de sus a unui colț de stâncă vulcanic stins. La nord de  Princes Street Gardens se află  însuși Princes Street - principalul bulevard al cumpărăturilor din Edinburgh - construit după 1766.

Edinburgh a fost numit de către UNESCO în 1995, drept parte a Patrimoniului Mondial. În 2004, acesta devine  primul membru al  orașelor UNESCO care a fost desemnat un “oraș de literatură”.
Acest titlu se datorează și faptului că aici s-au născut mai mulți scriitori renumiți. Printre aceștia, se numără și marele romancier istoric scoțian Sir Walter Scott. Acesta are propriul său  monument, ridicat pe Princes Street. Sir Arthur Conan Doyle a fost, de asemenea, un nativ din Edinburgh.
Mai recent, Edinburgh a devenit loc de inspirație pentru o serie de scriitori moderni  ca Muriel Spark ( autor al “Prim Miss Jean Brodie” ), Irvine Welsh,  Ian Rankin ( un scriitor cunoscut cel mai bine pentru cartea  „Inspector Rebus” ), Alexander McCall Smith („ AgențiaNo. 1”, „ Lady Detective” și alte romane) și JK Rowling, devenită celebră cu “Harry Potter”.


Clima în Edinburgh este cea mai confortabilă pentru călătoriile din mai până în septembrie. Totuși, vremea în Edinburgh este mereu schimbătoare și se cere ca  vizitatorii să fie pregătiți, deopotrivă, pentru  soare și pentru vreme ploioasă, indiferent de sezon. Vara,  care este sezonul estival principal, combină zilele cu mult soare și serile lungi ( rareori se întunecă înainte de 10 sau 11 seara ). Iarna, poate fi un pic mai rece, cu zilei mai scurte, cu toate acestea, zăpada  cade rar și este de scurtă durată. Dar, cele mai multe precipitații, în Edinburgh,  vin iarna, sub formă de ploaie rece și lapoviță. Edinburgh are o abundență  de atracții și în interior, ceea ce face ca zilele reci și ploioase să treacă mai repee și mai interesant. Cu alte cuvinte, nu vă faceți griji că veți suferi de frig în timpul iernii, pentru că toate clădirile moderne, inclusiv  cele vechi sunt încălzite și uscate.

Aeroportul Internațional din Edinburgh este cel mai aglomerat aeroport din Scoția, fiind  situat la aproximativ 10 mile la vest de oraș. Aeroportul oferă o gamă largă de zboruri interne și internaționale către Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu. Mulți turiști, ajung în oraș  printr- un zbor de legătură,  de la Londra . Edinburgh Airport are, cu toate acestea, un zbor direct la și de la Newark (situat la o plimbare cu trenul sau 25 minute cu mașina de la New York City). Începând cu iulie 2013 Edinburgh are, de asemenea, zboruri directe, care operează în timpul lunilor de vară spre  Toronto, iar din vara 2014 va avea, la fel,  zboruri directe către Chicago, Philadelphia și Doha.  În comparație cu cele mai multe aeroporturi din Scoția, rețeaua europeană de zbor Edinburgh este bine dezvoltată, cu zboruri regulate și frecvente spre destinații precum:  Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Budapesta, Atena, Barcelona, Copenhaga, Hamburg, Istanbul , Cracovia, Madrid , Milano , Munchen, Oslo, Dublin, Frankfurt , Geneva, Paris, Praga , Roma , Stockholm și Zurich.

Gara principală din Edinburgh este numită  “Waverley Railway Station”  și este, în sine, o atracție turistică.  În primul rând, a fost deschisă în 1846, apoi a fost reconstruită între  1892 și 1902. Acesta se află între Vechiul și Noul oraș, adiacent la Princes Street, Castelul Edinburgh și Princes Street Gardens. În fiecare an, acesta servește drept casă pentru mai bine de  14 milioane de oameni anual.

Edinburgh nu este un oraș deosebit de favorabil pentru cei care preferă să călătorească la volanul propriului automobil, acesta fiind cel mai dens oraș pentru a conduce în afara de Londra, în Marea Britanie, cu multitudinea de străzi cu sens unic și, din cauza aspectului medieval al Orașului Vechi, se încearcă păstrarea acestui stil, prin minimizarea numărului de parcări.  În plus, lucrările pentru a instala noua linie de tramvai va fi în curs de desfășurare până în 2014  și acest fapt  cauzează o multitudine de închideri de drumuri și ambuteiaje de-a lungul centrului orașului. Găsirea unui loc de parcare poate fi dificilă. Cu toate acestea, este bine să știți că există mai multe parcări multietajate în centrul orașului ( Castelul Terasa, Centrul  St James sau încercați Greenside la  East End ). Acestea sunt,  de cele mai multe ori mai ieftine.
Edinburgh este un oraș compact - cele mai multe dintre cele mai importante obiective turistice și atracții sunt în orașul vechi și orașul nou și nu sunt mai mult decât la o plimbare de 15 minute, astfel încât, mersul  pe jos de-a lungul străzilor elegante și atmosfera specifică, sunt  câteva  dintre plăcerile orașului. Există totuși, un număr semnificativ de dealuri de străbătut. De exemplu, de la Princes Street  până la  Castelul Edinburgh va trebui să ridicați un deal destul de anevoios.
Sistemul de transport public al orașului este relativ slab, în comparație cu cel din  Londra și din alte mari orașe europene - fiind bazat  foarte mult pe autobuze.
Edinburgh este un oraș foarte frumos și  este plin de istorie. Nu există nici o modalitate mai bună de-al cunoaște decât călătoriile pe jos.


Monumentul lui Nelson este cocoțat sus pe Calton Hill, lângă Monumentul Național a lui Playfair și a fost ridicat în cinstea victoriei Amiralului Lord Nelson  și moartea acestuia, în bătălia de la Trafalgar, la 21 octombrie 1805.


Catedrala St Giles este locul principal de cult în Edinburgh. Biserica a fost unul dintre principalele focare religioase din Edinburgh, de aproximativ 900 de ani. Biserica actuală datează din secolul al 14-lea, cu toate că acesta a fost restaurată în secolul al 19-lea  și este protejată, fiind considerată o clădire din categoria A . Catedrala este dedicată Sfântului Giles, care este patronul spiritual al Edinburgh.

Salisbury Green. Această clădire a fost construită inițial  pentru un comerciant din Edinburgh , Alexander Scott,  în 1780, apoi a fost  renovată  în stil scoțian Baronial între 1860 și 1867 de către John Lessels.  Din  2006, aceasta s-a transformat în Salisbury Green hotel and Conference Center.
Vara, Edinburgh  devine un " oraș festival ", atunci când un număr mare de festivaluri importante de artă națională  și internațională sunt găzduite aici. Cele mai multe dintre acestea au loc practic simultan, în luna august. Aceste festivaluri satisfac o mare varietate de interese și includ:
Fringe Festival din  Edinburgh – acesta oferă mai multe spectacole alternative, cu un accent pe comedie și avant – garde.  La moment, acesta  este cel mai mare festival de arte din lume.


Edinburgh Tattoo. Una dintre imaginile iconice ale Edinburgh pentru milioane de oameni din întreaga lume este acest festival  anual. Deși biletele se vând  bine în avans, unii pot  găsi unul sau două bilete de vânzare ca urmare a anulării, dar pentru aceasta trebuie să aveți noroc și să căutați mult.
Festivalul Edge - Festivalul de Muzică, care are loc în paralel cu Festivalul de Fringe.
Festivalul Imaginate – are loc în fiecare an, în  mai / iunie și este un festival internațional de teatru pentru copii .
Festivalul Internațional de Televiziune din  Edinburgh -  este, de obicei,  un " festival  închis ", intrarea fiind liberă  doar pentru profesioniștii din industrie.
Edinburgh este un oraș potrivit pentru iubitorii de bucate gustoase. Aici există o selecție vastă de restaurante răspândite în toate regiunile orașului și sunt în stare să satisfacă toate gusturile, stilurile și buzunarele – având  posibilitate să alegeți de la fast -food până la cele mai sofisticate feluri de mâncare. Dar, să fiți atenți, pentru că în jurul castelului, multe restaurante sunt adevărate capcane turistice, din punct de vedere al prețurilor exagerate.
Scoțienii sunt bine cunoscuți pentru că au o înclinație pentru alimente prăjite, ceea ce a dus la apariția în meniu a mai multor delicii gastronomice prăjite, la fel ca pizza, hamburgeri prăjiți, budincă neagră prăjită, etc.


Castle Terrace vă oferă posibilitatea să luați o gură de aer proaspăt și să gustați fructe de mare preparate după rețeta tradițională Edinburgh. Imediat după deschiderea sa la sfârșitul anului 2009, a început să ia premii pentru modul aproape perfect în care se prepară  fructele de mare.  Bucătarii  vă pot propune stridii, dorada sau friptură cu fructe de mare. Geamurile mari vă oferă o priveliște impresionantă spre orașul vechi Edinburgh.

La Favorita este o pizzerie modernă , ​​cu mese negre  și pereți văruiți în alb. Localul oferă ceea ce este, cu siguranță,  cea mai bună pizza din Edinburgh.  Baza crocantă, subțire,  ingredientele de cea mai înaltă calitate, asigură succesul acestui local în rândurile turiștilor, dar și al localnicilor.
Restaurantul Canongate. Meniul vă oferă o gamă largă de bucate, originale, precum: piept de rață fiert, îngropat adânc în pește și carne de diferite tipuri, fructe de mare,  homari, etc. Prețurile ar putea fi un pic mai mari decât în alte restaurante  chinezești, dar calitatea produselor alimentare aici este cea mai înaltă.
Sushiya  este un mic restaurant  de sushi a cărui popularitate a crescut mult în ultimul timp,  creând competiție între clienți, pentru ocuparea unui loc. Bucurați-vă  aici de o selecție excelentă de somon și sushi cu ton, apoi gustați o fidea  gătită după o rețetă unică. Prețurile sunt destul de accesibile.
Foarte atractive pentru turiști sunt hotelurie de 3-4 stele, care se bucură de o mare solicitare.


The George Hotel. Cele 249 de camere oferă televiziune prin satelit cu canale de filme cu plată, acces la internet , telefon cu linie directă cu mesagerie vocală, uscătoare de păr, birouri  de scris și alte servicii.
Oaspeții pot lua masa în noul  bar Tempus și în restaurantul care oferă mâncăruri, variind de la carnea de vită locală Buccleuch la Stridii Loch Fyne. Pentru clienții cu solicitări modeste, se oferă, de asemenea, un meniu mai casual.
La Glasshous Hotel deține 65 de camere moderne, cu terasă pe acoperiș, balcoane care dau spre stradă, minibar, acces gratuit la internet wireless, etc.  Hotelul se află alături de Playhouse, cel mai mare teatru din oraș.
Hotel de Lux Edinburgh oferă o piscină interioară, saună, sală de gimnastică și tratamente spa. Restaurantul lor  servește preparate din bucătăria modernă scoțiană,  într-un cadru elegant, cu șeminee originale din secolul 19.
O altă alternativă bună pentru cazare sunt apartamentele de vacanță self-catering. Edinburgh are o ofertă variată de apartamente de vacanță pe termen scurt, situate la câțiva pași de principalele atracții turistice. Este o mare oportunitate de a încerca să te afli în oraș ca un localnic. Apartamentele pot fi rezervate on-line. Pentru lunile de vară, august în special, este foarte recomandată  rezervarea din timp, pentru că majoritatea turiștilor fac rezervări deja din  luna februarie.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu