Ghid turistic Stonehedge si Lockness - Descriere Stonehedge si Lockness - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Stonehedge si Lockness - Descriere Stonehedge si Lockness

Destinatii > Europa > Marea Britanie > Orase

La 90 de mile vest de Londra sau 13 km nord de Salisbury se afla Stonehenge. Cea mai bizara constructie si in aclasi timp una dintre cele mai vechi din lume(ea datind din neolitic,era Bronzului,apprx.intre 3500 si 1100 de ani inaintea erei noastre.

Constructia antica are 82 de megaliti fiecare appx 5 tone,30 de pietre mari catarind 25 de tone fiecare si 5 pietre imense fiecare cu o greutate de 50 de tone.Asezate in cerc pietrele formeaza niste arcuri  folosite ca niste indexuri pentru lumina.Cercetatorii au stabilit ca monumentul reprezinta un exact model a sistemului nostru solar. Dupa legendele locului se spune ca pietrele poseda puteri curative(vindecatoare).

Loch Ness este un lac cu apa dulce din Highlands in Scotia.Se intinde pe o suprafata de 37 km/2 la sud-vest de orasul Iverness. Este cel mai renumit lac din UK datorita legendelor legate de monstrul care ar trai in acest lac cunoscut si sub numele de Nessie.Este cel de-al doilea lac ca marime din Scotia dupa Lomond (56 km/2) dar cel mai mare ca volum de apa datorita adancimii mari (230 m).Lacul are si o insula (insula Cherry in partea de sud-vest in apropiere de Fort Augustus.In Drumnadrochit exista un centru dedicat monstrului din Loch Ness care contine informatii despre legendara creatura.Exista mai multe puncte pe malulu lacului de unde puteti luaun vaporas in expeditia dumneavoastra in cautarea lui Nessie.

În anul 1934 a fost facuta o fotografie a creaturii din lac care a fost publicata in toate ziarele timpului. Trebuia sa dovedeasca intregii lumi ca acesta exista cu adevarat dar fotograful a recunoscut dupa multi ani de la publicare ca fotografia era defapt un montaj al sau ,un fals. Gatul lung al monstrului care iesea din apa in asa zisa poza era doar o jucarie de cauciuc.Adevarul a iesit la iveala insa doar 60 de ani mai tarziu in anul 1994 cand in urma unei expertize amanuntite a pozei  acest lucru a fost dovedit iar autorul pozei a recunoscut. Multi au spus ca defapt nessie traieste in ocean si ca ajunge in acel lac printr-un sistem de grote stiute doar de ea.cercetatorii insa au efectuat studii detaliate ale lacului si nu au gasit nici un indiciu care ar putea duce la acesta concluzie.Si chiar daca ar exista ce ar fi Nessie? Un dinozaur? un peste mitic?

Expertii in materie spun ca posibilitatea ca o specie de dinozauri de acum milioane de ani sa traiasca inca in zilele noastre este nula. Nu exista si nu au existat niciodata dovezi concludente care sa ateste acest lucru.DACA ar exista cu adevarat Nessie ar trebui ( dupa descrierile a mii de oameni care sustin ca au vazut cu ochii lor monstrul)  sa fie un Plesiorausus o specie de dinozaur al marii. Daca monstrul ar fi trait doar in acest lac apare prima intrebare!Acest lac  nu ar putea hrani o astfel de creatura in nici un caz ,( pestii din lac neajungand nici pentru o saptamana pentru Nessie , sa nu vorbim ca ar fi trebuit sa o hraneasca timp de sute de mii de ani :) ). Locuitorii acestor tinuturi insa nu sunt preocupati de aceste lucruri , ei cred in continuare si stiu ca veniturile lor din turist vor continua sa creasca atata timp cat turistii sunt intretinuti cu speculatii si legendele acestui lac.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu