Ghid turistic Londra - Descriere Londra - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Londra - Descriere Londra

Destinatii > Europa > Marea Britanie > Orase

Londra este capitala Marii Britanii si este unul dintre cele mai interesante si vizitate orase din lume. Se intinde pe o suprafata de 1578 km/2 si are o populatie de 7.5 milioane de locuitori.
Cateva doar din locurile care trebuie sa le vizitati in mod special daca va aflati in Londra ar fi:

Palatul Buckingham care este resedinta familei regale si locul unde regina Elisabeta rezideaza. Palatul este asezat vizavi de starda Pell-Mall si monumentului Regina Victoria. Este simbolul monarhiei in Anglia si este deschis turistilor in anumite aripi. Schimbarea garzilor la palat este urmarita in fiecare zi la ora 11:30 si deasemenea o parada a gardienilor pe cai in timpul saptamanii la ora 11:00 iar duminica la ora 10:00.

Piata Trafalgar (Trafalgar Square) una dintre cele mai renumite din Marea Bitanie. In acest loc puteti vizita o biserica (Saint Martin-in-the-Field), galeria nationala de arta cu piese ale lui Botticelli, Veronese,Tizian, Rafael, Mikelangelo, Monet si Renoir; Galeria nationala de portrete, Columna lui Nelson care are pe fiecare parte a ei statui reprezentind generali englezi care au contribuit la cucerirea Indiei. Daca obositi intre timp va puteti odihni un pic in parcul Hyde care are si o gradina de vara. Deasemenea in aceasta piata se afla si statuia lui George al 4-lea.

Catedrala Saint Paul este resedinta bisofului de Londra si centrul spiritual al orasului. Constructia edificiului a durat 35 de ani. Turnul catedralei ajunge la o inaltime de 120 m. Inauntru este inmormantat arhitectul Ren care a murit la varsta de 91 de ani si care a contruit in londra de-a lungul vietii 50 de biserici. In aceasi catedrala gasiti si mormantul admiralului Nelson. La baza catedralei se afla galeria soaptelor ,numita asa datorita efectelor acustice. O soapta intr-o parte a galeriei se aude perfect si destul de tare in cealalta parte a ei.In fata intrarii se afla monumentul reginei Anna. De la sfarsitul secolului al 18-lea catedrala este locul unde sunt inmormantate cele mai mari celebritati din Anglia.

Muzeul de ceara ( Muzeul Madame Tussauds ) este unul dintre cele mai vizitate puncte de atractie din Londra. Inauntru puteti vedea membri ai familiei regale ,celebritati si staruri din lumea muzicii ,filmului ,sport si televiziune. Exista si o camera a torturii (totul fiind fabricat din ceara). De-a lungul timpului muzeul a fost afectat de cateva incendii insa a fost refacut de fiecare data cu aceasi minitiozitate.

Pentru fanii tehnicii recomandam teatrul mecanic care este un muzeu de automate si sculpturi mecanizate localizat in centrul orasului la Coven Garden. Pe aceasi starda se afla si Muzeul transporturilor in Londra. Expertii in filozofie si literatura pot vizita muzeul Freud ,muzeul Dickens si bineinteles casa lui Sherlock Holmes.
Casa celui mai renumit detectiv al tuturor timpurilor se afla pe Baker street221-b. A locuit aici intre anii 1881 si 1904. Apartamentul se afla la etajul al doilea. In camera doctorului Watson puteti gasi literatura ,picturi,fotografii si ziare dian acele timpuri. Deasemenea exista si cateva scrisori personale ale lui Holmes . Muzeul are un magazin de suveniruri la etajul al patrulea.

Muzeul Britanic se afla in Bloomsbury London. Inautru se gasesc colectii din Egipt ,Grecia si Turcia. Deasemenea galerii de picturi ,colectii de medalii monede si carti.Regina Victoria a infintat in acest muzeu o biblioteca care a decorat-o chiar ea. In centrul muzeului sub cupola se afla si un restaurant. Intrarea este pe gratis.

The Palace Of Westminister este una dintre cele mai cunoscute constructii din lume.Este resedinta Parlamentului,House of Lords-bisofi si arhibisofi.Pe peretii coridorului principal se afla scene evenimente din sec al 17-lea .140 de sesiuni ale casei lozilor care are 270 de membri se intreprind de-a lungul unui an.Palatul a fost si resedinta monarhului King Edward-Confesor. A existat si un incendiu care a distrus aproape in totalitate palatul in anul 1834.A fost restaurat in stil gotic de catre arhitectul Charles Barry si asistentul lui August Pugin. Westminuster are mai multe turnuri cel mai mare fiind numit Victoria Tower cu o inaltime de 98 m. Turnul central se numeste Saint Stephen's Tower si are 91 m..Turnul e nord-est este cel mai faimos turn din lume ( The Clock Tower Big Ben) cu o inaltime de 96m.In Big Ben puteti ajunge puna sus depunand un pic de efort(334 de scari).ajunsi sus gasiti un clopot celebru ,urias. Clopotul are o inaltime de 2 m si un diametru de 3 m.

Catedrala Westminister este principala catedrala a credintei catolice in Anglia.Este resedinta arhibisofului . Construita din caramizi rosii cu dungi gri monumentul arhitectural este o master-work a arhitectului John Francis Bentley. Constructia catedralei a inceput in anul 1895 si terminata in 1903. In interior si exterior sa folosit marmura de pe intreg mapamondul sute de feluri diferite. Exista 8 columne de marmura verde.

Turnul Londrei (London's Tower) a fost construit de-a lungul secolelor al 11-lea pina in sec al 14-lea. Fortareata a fost ,palat si Storehouse (pentru bijuteriile monarhale; Coroana lui Edward in greutate de 5 pounds facuta la 1661 entru incoronarea lui Charles 1;Coroana reginei Victoriafacuta in 1838), inchsoare si gradina zoologica. Podul Tower a fost reconstruit in 1894 in stil gotic. Pentru aceasta reconstructie sau cheltuit mai mult de 1 milion de lire sterline din acel timp. Doar in 1982 a fost deschis publicului.

In Londra exista o Casa Bush (Bush House) care nu are nici o legatura cu presedintele Americiici a fost construita de Irving Bush industrialist milionar americancare in 1919 sa hotarat sa construiasca un shopping center care sa inlesneasca schimbul de marfuri intre Anglia si USA.Cladirea are sase etaje si a fost deschisa prima data in 1935.

Windsor Palace or Castle .Este (The Country residence) a familiei regale de 900 de ani. In sec al 19-lea castelul a fost reconstruit la cererea regelui George al 4-lea care si-a dorit o infatisare medievala a edificiului inspirand maretie si putere regala. De atunci castelul nu a mai suportat modificarei esentiale. In sec al 11-lea pe locul acestui caster exista o fortareata din lemn care pastra controlul drumului de vest care ducea spre Londra. In capela Saint George se afla cenusa multor regi printre care Henry al 8-lea,Charles 1 si George al 4-lea.

Alte palate regale din Londra ar fi:
Saint James Palce. Palat construit de catre regele (King Henry al 8-lea. Este unul dintre cele mai vechi palate din oras si nu este accesibil publicului. Saint James sete unul din cele patru Ppalate din londra care are gardieni la felca si palatul Buckinkham. Multe din camerele palatul sunt inca pastrate in forma originala.
Kensington Palace a fost resedinta familiei regale inca din sec al 18-lea si pina in 1997 a fost locul unde pritesa Diana a locuit pina la moartea sa tragica intr-un accident de masina.
Lambert Palace este resedinta oficiala a arhibisofului angliei deja de mai mult de 750 de aniHala mare a palatului a fost avariata in timpul lui Oliver Cromwell si a fost reconstruita la cererea arhibisofului Djhulson in 1663. Palatul are o librarie foarte valoroasa si o magnifica colectie de picturi.
Hampton Court este un palat ridicat pe malul Tamisei la 16 km de Londra.A fost construit intre anii 1515 si 1520 devenind un pic mai tarziu cel mai frumos palat din Anglia. Henry al 8-lea a atasat la palat o hala mare si o biserica si deasemenea primul teren de tenis construit in Anglia. Un labirint gradina a fost adaugat palatului de catre Wilhem si Maria iar in cea de-a doua gradina intalniti ore astrologice originale din 1540 care functioneaza si in zilele noastre.


London 's Eye este o roata carusel cea mai mare din lume de acest fel situata pe malul Tamisei. Are o inaltime de 135 m si un tur dureaza appx. 30 de minute. Este un loc romantic de unde puteti admira intreaga Londra. Are 32 de capsule din sticla in care incap in fiecare cate 25 de persoaneAdresa este. Country hall, Belvedere Road Londra SE1 7PB.

Misiuni diplomatice / Ambasade in Londra

SUA: +44 (0) 20 7499 9000 (E)
Canada: +44 (0) 20 7258 6600 (HC)
Romania: +44 (0) 20 7379 4334 (HC)
Africa de Sud: +44 (0) 20 7451 7299 (E)
Irlanda: +44 (0) 20 7235 2171 (E)
Germania: +44 (0) 20 7824 1300 (E)
Spania: +44 (0) 20 7235 5555 (E)
Italia: +44 (0) 20 7312 2200 (E)
Noua Zeelanda: +44 (0) 870 005 6962 (HC)
Franta: +44 (0) 20 7073 1000 (E)

Informatii Utile

Limba: Engleza
Valuta: British Pound
Electricitate: 220 volti AC/50Hz. 3-PIN fisa.
Prefixul telefonic: +44 (Marea Britanie) 020 (Londra). Local
numerele sunt de 8 cifre.
Codurile de Urgenta: 999 Salvarea, Pompieri 999,
Politia 999
Time Zone: GMT
Posta centrala: 24-28 St William IV,
Trafalgar Square, Londra WC2N
Punct de informatii turistice: Centrul de vizitatori Britanie, 1
Jos Regent Street, Piccadilly Circus, Londra
SW1Y 4XT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu