Ghid turistic Oxford - Descriere Oxford - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Oxford - Descriere Oxford

Destinatii > Europa > Marea Britanie > Orase

Oxford a devenit universitate in anul 1133 cand sa hotarat pentru o educatie elevata a clericilor din Anglia. Cu venirea lui Henry al 2-lea la tronul Angliei Oxford a devenit un adevarat campus universitar. In centrul orasului se afla un turn (Carfax Tower) de unde puteti admira intreg orasul. Christ church a fost construita in anul 1546 la ordinul lui Henry al 8-lea.

Aceasta biserica este cea mai mare si cea mai frumoasa din oras. Libraria Bodleian construita in anul 1598 este cea mai mare din Oxford si are peste 6 milioane de carti. Muzeul Ashmolean construit in 1683 este unul dintre primele muzee din Anglia si este locul unde puteti intalni opere ale lui Leonardo da Vinci, Rafael, Mikelangelo si Rembrand. In Galeria de arta Cast exista peste 250 de statui antice grecesti. Mai exista o gradina botanica unde in cadrul universitatii sunt studiate plantele.

---------------------------------------------------------------------

Înainte de toate, Oxfordul este o colectie arhitecturala. Cladirile îmbina perfect stilurile arhitectonice ale secolului trecut.

Majoritatea monumentelor apartin colegiilor si, din pacate, numai câteva dintre ele sunt accesibile vizitatorilor.

Turistii au mai multe posibilitati de vizitare a Oxfordului: pot opta pentru o plimbare prin campusul universitar, pot închiria un ghid, pot face un tur cu autobuzul supraetajat sau pot închiria o masina cu un sofer.

Orice vizita adevarata a centrului cultural Oxford , ar trebui sa înceapa de la The Oxford Story - o expozitie neconventionala care prezinta istoria de 800 de ani a universitatii. Cei care viziteaza expozitia se pot aseza în bancile în universitate în epoca medievala. Turisti pot alege limba în care audiaza comentariul care însoteste expunerea.

Atractii principale ale Oxfordului sunt:

Cladirile colegiilor:
Merton College, cel mai vechi colegiu din Oxford, înfiintat în anul 1264;
All Souls College, colegiu amplasat într-o cladire impresionanta cu doua turnuri si cu ceas solar, proiectat de Christopher Wrena;
Divinity School, cladire din secolul al XV-lea realizata în stil gotic.
Muzeul Ashmolean (1683)
Teatrul Sheldonian (1662-1669)
Observatorul astronomic
Gradina Botanica

Monumentele:
Catedrala St. Frideswide a colegiului Christ Church(1170-1180, completata în 1225, cu un turn si cu constructii adiacente ridicate în anii 1525-1546)
Capela Colegiului Merton (1276)
Capela Colegiului Magdalen (1475-1481)
Capela Colegiului Lincoln (sec. 17)
Radcliffe Camera (1739-1749)
Panorama orasului se poate admira din Carfax Tower, Sheldonian Theatre, turnul bisericesc St. Mary the Virgin sau St. Michael.

Cea mai vestita biblioteca a Oxfordului, The Bodleian Library dateaza de la începutul secolului XVII. Colectia de carti numara peste 5 milioane de volume. The Bodleian Library, fiind una dintre putinile biblioteci consacrate pe plan britanic, are privilegiul obtinerii unui exemplar din fiecare carte publicata pe teritoriul Marii Britanii. Regulile interioare sunt foarte stricte, nimeni nu are voie sa paraseasca incinta cladirii cu un volum de carte, totul se studiaza în salile de lectura. Nu fac exceptie nici macar membrii familiei regale.

Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons cu atribuire si distribuire în conditii identice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu