Ghid turistic Mancester - Descriere Mancester - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Mancester - Descriere Mancester

Destinatii > Europa > Marea Britanie > Orase

Mancester este unl dintre cele mai mari orase din Anglia si este situat in nord-vestul tarii. Are o populatie de 485.000 de locuitori si se intinde pe o suprafata de 115 km/2. Este situat in regiunea Lancashire si este un mare oras industrial-financiar.

Multe monumente in stil gotic au fost conservate in cea mai buna stare. Printe ele se afla catedrala orasului (1422-1520) si galeria de arta (1824-1825). Orasul are de asemenea o mare universitate.

---------------------------------------------------------------

Galerii de arta din Mancester

Arta

Cele mai notabile galerii de arta din Manchester sunt urmatoarele:

The Athenaeum
Manchester Art Gallery
The Whitworth Art Gallery
The Chinese Arts Centre
Cornerhouse
The Castlefield Gallery
Cube Gallery

Muzee din Mancester

Muzee

Greater Manchester Police Museum
Manchester Jewish Museum
Manchester Museum
Museum of Science and Industry, an Achor Point of ERIH -
Pankhurst Centre
People’s History Museum
Urbis, a museum of city life
Gallery of Costume


Fotbal

Orasul Manchester are doua cluburi de fotbal care activeaza in prima liga engleza de fotbal (Premier League): Manchester United si Manchester City. Manchester City evolueaza pe stadionul "City of Manchester", iar Manchester United, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Anglia, evolueaza pe "Old Trafford". În prezent, Manchester United îl are ca antrenor pe Sir Alex Ferguson, care se afla pe banca diavolilor de 21 de ani, iar City îl are ca antrenor pe Roberto Mancini.

Rugby

Manchester RC (Manchester Rugby Club) a fost fondat in anul 1860 fiind unul dintre cele mai vechi cluburi de rugby din lume. Echipa evolueaza pe stadionul Grove Park. Celelalte cluburi de rugby din Manchester sunt: Broughton Park Rugby Union F.C.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu