Ghid turistic Naxos - Descrierea insulei Naxos - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Naxos - Descrierea insulei Naxos

Destinatii > Europa > Grecia > Insule

Insula Naxos este cea mai mare si mai verde insula din lantul insulelor Ciclade. Exista multe orasele micute in care piteti intalni numeroase biserici bizantine. Plantatiile de masline si mandele lasa in aer un miros ademenitor,Aveti nevoie de o masina daca va hotarati sa vizitati intreaga insula.

Exista si micribuze intre orase dar trebuie sa tineti cont de orar (intervale de 1 ora cel putin intre microbuze). Nu uitati daca totusi va hotarati sa mergeti pe jos sa aveti cu dumneavoastra intotdeauna destula apa minerala deoarece temperaturile aici pot ajunge in timpul verii la peste 40 de grade.

Un loc interesant pe insula Naxos este biserica din Apeirados (Panagia Aperathissas). Cel mai inalt munte al lantului de insule Ciclade este aici in nexos si are o inaltime de 1005 m.

e acest munte se afla o pestera pe care grecii o foloseau pe timpuri ca un templu in onoarea zeului Dionisios(zeul grec al vinului) unde se spune ca este si locul de nastere al lui Zeus(stapanul Olimpului in mitologia greaca). În oraselul Apeirados exista doua muzee: Muzeul arheologic si muzeul geologic. In Filoti exista cafenele si restaurante in piata centrala ex.cafe Salza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu