Ghid turistic Bruxelles - Descriere Bruxelles - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Bruxelles - Descriere Bruxelles

Destinatii > Europa > Belgia > Orase

Capitala tarii este orasul Bruxelles cu aproape un milion de locuitori. Este sediul Uniunii europene si al NATO(Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord).
Centrul administrativ al Europei, orasul Bruxelles, surprinde prin arhitectura cladirilor în stil baroc, a muzeelor, dar si prin eleganta si varietatea localurilor. Atomul este un simbol al Brussels-ului. Molecula de fier are o structura cristalina cubica centrata cu noua atomi si a fost conceputa de arhitectul Andre Waterkeyn caruia i-a trebuit 18 luni sa-l proiecteze. Monumentul are 102 metri inaltime si o greutate de 2.400 de tone.

Daca Bruxelles-ul este centrul Europei si  Grand Place  este  centrul  Bruxelles-ului  
,  asta înseamna ca Grand Place este cel mai central loc din Europa si, poate, una dintre cele mai frumoase piete din lume.


Sf Michael and Gudula Cathedral – este una dintre cele mai importante catedrale din lume. Aici se desfasoara ceremonii catolice de un inalt interes precum nunti ale membrilor familiei regale sau funerariile acestora.


Manneken Pis este o statueta cunoscuta ca simbol national. Legendele spun ca Manneken ar fi fost fiul unui conte si ar fi stins ultima flacara a unui incendiu, dar statueta spune ceva despre ireverenta si excentricitatile bruxellezilor, care au ales ca acest baietas care urineaza sa fie un reprezentant al spiritului lor.

Biserica St. Jean-Baptiste e unul dintre cele mai bune exemple de baroc flamand din Belgia. Construita de Luc Faydherbe, un elev al lui Rubens, are în interior fresce pictate de Van Loon, un pictor bruxellez din secolul al 17-lea.

In Bruxelles se afla si Bursa Begiana - Brussel Stock Exchange

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu