Ghid turistic Gent - Descriere Gent - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Gent - Descriere Gent

Destinatii > Europa > Belgia > Orase

Gent (Gent, olandeza, italiana manusi de asemenea, cu toate ca majoritatea folosit numele francez Gent) este un oras în Belgia, capitala Flandra de Est. În 2005 au existat 230 951 de locuitori (treilea oras ca marime din Belgia). Ea acopera o suprafata de 156.18 km ².

Important nod de cale ferata, are de asemenea un port, care, printr-o serie de canale care leaga Marea Nordului.

Acesta a fost capitala judetului de Flandra, adesea rivale, Bruges, si locul de nastere al lui Charles V.

Dialectul "Gantois" este unul dintre cele mai tipice în Belgia. Limba oficiala este limba olandeza (flamanda), dar multi oameni vorbesc franceza.

motto-ul orasului este în limba latina Fides et Amor, loialitate si dragoste.

Numele de "Gent" provine de la Ganda Celtic ", care înseamna" confluenta "asa cum este situat la confluenta raurilor Lys si Escaut. Mai multe sate mici au fost deja prezente din primul secol, dar principal de dezvoltare a început în secolul al saptelea între manastiri din Saint-Pierre (625-650) si St Bavo (650).

Vikingii confiscate si distruse Gent si în regiunea înconjuratoare, în 851-852 si între 879 si 883. Dupa retragerea lor de la sfârsitul secolului al noualea, a fost construit castelul contilor de Flandra, precum si zona din jurul castelului a devenit nucleul de la care a crescut orasul Gent

Începând cu 1000, Gent a fost cel mai populat oras din Tarile de Jos spaniole vine de a avea 65 000 de locuitori. , Cu exceptia Italiei nu a fost doar la Paris a avut o populatie mai mare cu sale 100 000 de locuitori.


Aceasta a dat nastere la o revolta 1789, ceea ce a determinat succesul Revolutiei din Brabant si de scurta durata independentei Tarile de Jos austriece Pasi.

Catedrala Sf. Bavo, care contine altar de Adorarea Mielului mistic, compus din 10 panouri de stejar, facute de fratii Hubert si Jan van Eyck si expuse în 1432. Capodopera, considerat vârful a secolului XV pictura flamanda. În catedrala sunt închise în stiluri arhitecturale diferite: stilul romanic cu privire la cripta, gotice bogat ornamentate si gotic tarziu. Catedrala case, de asemenea, lucrarile lui Rubens celebru (Intrarea în St Bavo choiostro) din 1623.
Biserica San Nicola, care este un exemplu tipic de arhitectura gotica din Belgia. Costriuita a fost al treisprezecelea din secolul al XlV-lea.
Castelul contilor, o data cetatea medievala de conte de Flandra.
Clopotnita (turn clopotnita literalmente) cu Muzeul de clopote. Turnul simbolizeaza puterea comunale si de constructie a început în 1313 si a continuat, cu întreruperi frecvente ca urmare a razboaielor si probleme interne, pâna în 1380, când a fost terminat. Pe parcursul anilor, turnul a avut cât mai multe coroane 7, din cauza cresterii continue a numarului de clopote. Structura originala din lemn a fost înlocuita de fonta din cauza lipsei de întretinere, a început sa oxida, asa ca a fost demolat. Mai târziu, acesta a fost reconstruit în piatra, inspirat de o schita a secolului al XlV-lea.

Muzee

cel mai important muzeu din Gent Muzeul de Arte Frumoase (Muzeul voor Schöne Kunsten), care contine lucrari de Hieronymus Bosch, Jean Fouquet, si alti maestri flamanzi.
Smak Muzeul Stedelijk actuele voor sau Kunst (Muzeul de Arta Contemporana), cu lucrari ale secolului XX.


Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Harta orasului Gent
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu