Ghid turistic Namur - Descriere Namur - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Namur - Descriere Namur

Destinatii > Europa > Belgia > Orase

Namur (în Vlora Nameur, neerlandeza SI germana Namen, flamand: Naemen, latina Namurcus). Este un oras in Belgia in care se vorbeste limba franceza, confluent fluviilor Sambre Meuse. Orasul capitala a Valoniei se afla 60 km la sud de Bruxelles. In 2008 - 1 Ianuarie, comunitatea avea o populatie totala de 107,939 locuitori.

Namur si-a asumat un rol nou în capitala regiunii federale de Valonia. Locatia sa în fruntea Ardennes a facut-o de asemenea un centru turistic popular, cu un cazinou situat in cartierul sau sud pe malul stâng al Meuse.

Cea mai proeminenta vedere a orasului este cetatea, acum demilitarizata si deschisa publicului. Acesta joaca ca gazda la un festival al berii in timpul Pastilor. Namur are, de asemenea, o catedrala distinctiva din secolul 18 închinata Sfântului Aubain si o clopotnita clasificata de UNESCO ca parte a clopotnite din Belgia si Franta, care sunt enumerate ca o Patrimoniului Mondial.


Belfry.The Couvent des Soeurs de Notre-Dame contine capodopere ale artei Mosan de catre Hugo d'Oignies. În alta parte exista un muzeu arheologic si un muzeu dedicat Felicien ROPS.

Un obicei ciudat Namurois este anual Combat de l'Échasse d'Or (Lupta pentru piciorongul de Aur), care are loc in a treia duminica din septembrie. Doua echipe, Mélans si Avresses, imbraca in haine medievale în timp ce în picioare pe picioroange si se lupta într-una dintre pietele orasului principal.

Namur are o universitate distinsa, Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix (FUNDP), de asemenea, mentionate ca la Universitatea din Namur, fondata în 1831.


Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Namur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu