Ghid turistic Maastricht - Descriere Maastricht - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Maastricht - Descriere Maastricht

Destinatii > Europa > Belgia > Orase

Maastricht este un oras de 117548 de locuitori situat în provincia olandeza Limburg . Numele orașului derivă de la numele latin Mosae Traiectum (trecând peste Meuse), referindu-se la podul realizat de romani sub conducerea lui Octavian August.
Două dintre importantele instituții culturale care se află în Maastricht sunt Universitatea Maastricht (Universiteit Maastricht) și Muzeul de Artă Bonnefanten.


În sudul orașului se află "muntele" St. Pietersberg care conține un vechi fort și o rețea de peșteri. În peșteri se menține o temperatură constantă de 10 °C, mediu propice pentru hibernarea liliecilor. Există posibilitatea vizitării acestor peșteri, cu un ghid turistic câteodată.
În centrul orașului se află și cele două catedrale: Sf. Petru (evanghelică) si Sf. Servatius (catolică). În a doua se află și moaștele sfântului Servatius, primul episcop din Maastricht.
Maastricht are o legătură de tren de scurt parcurs cu orașul Liège din Belgia și spre nord una cu orașul Eindhoven.


Orasul este traversat de râul Meuse (Maas, în limba olandeza), care îsi ia numele. Termenul provine din limba latina (straturile=Stricht), având în vedere prezenta probabila a unui pasaj care traversa râul.

Orasul a devenit celebru când a fost semnat Tratatul privind Uniunea Europeana (cunoscut ca Tratatul de la Maastricht) 7 februarie 1992 din 12 de state membre, Italia, Franta, Germania de Vest, Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca, Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Spania, Portugalia, apoi a Comunitatii Europene, în prezent Uniunea Europeana si a intrat în vigoare la 1 noiembrie 1993.

Universitatea
Are un spital excelent, Azm, si unua dintre cele mai bune universitati din Europa, în special în economie, metoda de predare folosita este PBL si cursuri sunt predate în limba engleza.


Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Maastricht
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu