Ghid turistic Charleroi - Descriere Charleroi - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Charleroi - Descriere Charleroi

Destinatii > Europa > Belgia > Orase

Charleroi (Tchålerwè în valona) este un oras din Belgia, situat în provincia Hainaut. În 2005 s-au 201373 de locuitori. Orasul acopera o suprafata de 102.13 km ². Este un oraș francofon din regiunea Valonia din Belgia. Orașul a fost fundat pe cursul râului Sambre, în perioada Țărilor de Jos spaniole, în secolul al XVII-lea. La 1 ianuarie 2008 comuna Charleroi avea o populație totală de 201.593 locuitori, fiind astfel cea mai populată comună valonă și cea de a treia cea mai populată comună belgiană. Charleroi este situat în centrul unei aglomerații urbane cu o populație de 423.204 locuitori, aceasta fiind cea de a 5-a cea mai populată aglomerație urbană din Belgia.

Capitala districtului este orasul cel mai populat oras din Valonia si al patrulea în Belgia, dupa Bruxelles, Anvers si Gent este udat de râul Sambre.

Orasul a fost fondat în 1977 prin fuziunea orasului vechi din Charleroi (I) cu alte comune învecinate, si anume Couillet vechi comune (VI) Dampremy (II), Gilly (IV), Gosselies (XIV ) Goutroux (XI), Jumet (XIII) Lodelinsart (III) Marchienne-au-Pont (IX), Marcinelle (VII), Monceau-sur-Sambre (X), Mont-sur-Marchienne (VIII) Montignies -sur-Sambre (V) Ransart (XV) si Roux (XII). Astazi ele sunt suburbiile noi din Charleroi.

Orasului provine dintr-un sat mic numit Charnoy. În 1666 spaniolii au construit un fort acolo, care a fost numit Charleroy în onoarea regelui Charles II al Spaniei. În anul urmator, franceza este capturat si a început o lucrare de extindere si înfrumusetarea. Ludovic al XIV-lea diverse privilegii acordate locuitorii orasului, cu scopul de a dezvolta mai multe, dar în urma tratatului de pace de la Nijmegen în 1678 a dat înapoi la Charleroi spaniola.

Orasul a avut un boom imens de carbune, fier si sticla.

Charleroi este un centru industrial (otel, produse chimice de fabricare a sticlei, si echipamente electrice), Charleroi este centrul unui bazin mare de carbune,loc in care exploatarea este azi complet abandonata, numit "Pays Noir" (tara neagra).

Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Charleroi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu