Bucuresti - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Bucuresti

Destinatii > Europa > România > Orase

Bucuresti este capitala si centrul industrial si comercial al Romaniei. Este localizat in sudestul tarii, si se afla pe malurile raului Dambovita.
Orasul a fost mentionat pentru prima data in 1459 si a devenit capitala Romaniei in  1862. De atunci, a suferit o varietate de schimbari si a devenit centrul mass media, culturii si scenei artistice romane. Arhitectura sa eclectica, ce reprezinta un amestec intre istoric, comunist si modern, reflecta, de asemeni, istoria variata a orasului. In perioada interbelica, arhitectura eleganta si sofisticarea I-a adus titlul de "Micul Paris". Cu toate ca o mare parte din centrul istoric a fost deteriorat de razboi, cutremure si programul de sistematizare a lui Nicolae Ceausescu, majoritatea spatiului a supravietuit si in ultimii ani sufera o expansiune economica si culturala.
Orasul se afla în sud-estul tarii, între Ploiesti si Giurgiu, pe malurile râului Dâmbovita, ce se varsa în Arges, afluent al Dunarii. Mai multe lacuri se întind de-a lungul râului Colentina, în perimetrul orasului, precum Lacul Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina, iar în centrul orasului exista un lac, Lacul Cismigiu.

Acest lac, fosta balta în vechiul oras medieval, este înconjurat de Gradina Cismigiu, inaugurata în 1847 dupa planurile arhitectului german Carl F. W. Meyer. Pe lânga Cismigiu, mai exista doua parcuri mari, Parcul Herastrau (cu Muzeul Satului) si Gradina Botanica (cea mai mare din România si care cuprinde peste 10.000 de specii de plante, inclusiv exotice).
Este situat in S-SE tarii, la o altitudiine de 60-90 m, pe râurile Dâmbovita si Colentina, la 44°25'50" latitudine nordica (ca si Belgradul, Geneva, Bordeaux, Minneapolis) si 26°06'50" longitudine estica (ca si Helsinki sau Johannesburg). Orasul are o suprafata de 228 kmp si o o populatie de peste 2 milioane - cam 9% din totalul populatiei si cam 15% din cea urbana. Din punct de vedere al numarului de locuitori, Bucurestiul este al treilea oras din regiune, dupa Atena si Istanbul.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu