Blestemul Faraonilor - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Blestemul Faraonilor

Curiozitati > Curiozitati > Secretele Egiptului

Am coborat cu teama in mormantul faraonului Tutankhamon amintindu-ne de povestea '' blestemului'' aparuta in presa engleza in anul 1923.
Trecuse numai un an de la senzationala descoperire a lordului Camarvon, cand trimful sau s-a transformat intr-o tragedie, decedand in urma unei pneumonii. Apoi a urmat si alte decese ale celor care intrasera in mormant , sau participasera la lucrari, iar dupa 7 ani, numarul mortilor ajunsese la 19. Mojoritatea au murit de pneumonie, insa cativa chiar s-au sinucis. Atunci s-a lansat ideea de catre ziaristi ca '' orice intrus intr-un mormant sigilat al faraonilor va fi pedepsit''. Totusi , arheologul Carte si fica lordului, desi au vizitat de mai multe ori mormantul, au decedat la o varsta inaintata.

Explicatia numeroaselor decese a fost gasita mai tarziu, cand in mormintele faraonilor a fost descoperita o ciuperca. Sporii acesteia fiind invizibili, patrund adanc in plamani si produc leziuni care duc la pneumonie, cat si niste substante toxice, care, urcand la creier, provoaca halucinatii si chiar moartea. Asa a aparut legenda '' Blestemului Faraonului Tutankhamon'' sugerata si de inscriptia unde se precizeaza ca '' Moartea isi va abate aripile asupra oricui va cuteza sa tulbure linistea faraonului ''.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poetul Marin Sorescu, vizitand piramidele si in special Piramida Lui Keops, afira existenta unei '' energii negative care dauneaza sanatatii '', iar recent s-a emis ipoteza folosirii de catre egipteni a unor substante toxice sau nucleare, impotriva jefuitorilor de morminte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu