Clima în Muntii Himalaya - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Clima în Muntii Himalaya

Curiozitati > Curiozitati > Munti > Muntii Himalaya

Înainte de a cunoaste starea vremii din regiunile din Himalaya ar trebui sa întelegem geografia sa. Regiunea din Himalaya acopera o suprafata de 2,250 km cu o latime medie de 200 km. Centura de padure din regiunea Himalaya consta din stejar, Rhododendron, mesteacan, pin, Deodar, si brad. Si sezonul musonic din aceasta regiune dureaza din mijlocul lunii iunie pâna la sfârsitul lunii septembrie. Himalaya influenteaza conditiile meteorologice din subcontinentul Indian la sud si în zonele muntoase din Asia Centrala spre nord într-o mare masura. Acesta actioneaza un divizor climatic care circula in sistemul de aer si apa. Din cauza altitudinii sale si locatiei blocheaza trecerea vânturilor reci din nordul continentului in subcontinentul indian facând astfel clima Indiei mult mai moderata. Himalaya influenteaza, de asemenea, masura de precipitatii în India. Efectul combinat al precipitatiilor, latitudine si altitudine influenteaza în mare masura centurile de padurile din regiune din Himalaya. Precipitatiile sunt in cea mai mare parte înregistrate în timpul musonului din iunie-septembrie, dar scade ca putere de la est la vest. Varfurile acoperite de zapada in Himalaya se intind de la 250 km de Barwa Namcha la Nanga Parbat pe Indus.

Variatii climatice in Himalaya
Regiunea Himalaya are în principal, doua sezoane: de iarna si de vara. Temperatura medie vara de la poalele de sud este de aproximativ 30 grade Celsius, iar temperatura medie iarna este de aproximativ 18 grade Celsius. În vaile din mijloc in Himalaya , vara temperatura medie este în jur de 25 grade Celsius, în timp ce iernile sunt foarte reci. Si pe regiune mai inalte din mijlocul muntilor  vara temperatura este înregistrata la aproximativ 15 - 18 grade Celsius, în timp ce iernile sunt sub punctul de înghet. Conditiile climatice difera de la mai sus de 4880 m ;este sub punctul de înghet si este permanent acoperit cu zapada. În timpul iernii ninsoarile sunt cu adevarat grele, în timp ce verile sunt mult mai usoare si linistite. Clima in Himalaya Alpina variaza în functie de altitudine. Cu cat urci la o altitudine mai mare, cu atat este mai rece. Schimbarile climatice se produc foarte repede în regiunile din Himalaya datorita schimbarilor în altitudine. Climatului de aici este foarte imprevizibil si foarte periculos.

Regiunile de Ladakh si Zanskar situate în partea de nord a Himalayei nu primesc in sezonul musonic ploi abundente. Regiunea are una dintre cele mai reci temperaturi din lume în timpul iernii. Cea mai mare parte din statiile de deal Himalaya de Vest ca Shimla, vale Kullu, Kangra si Chamba si unele regiuni în Uttaranchal ca Kumaon si Garhwal primesc precipitatii bogate in timpul musonului indian. Chiar sin in Darjeeling si Sikkim. Deci, poate fi înteles în mod clar ca schimbarile climatice Himalaya variaza în functie de altitudine si de locatie. Acesta este cu adevarat un teren cu variatii climatice mari.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu