Locuitorii muntilor Himalaya - Triburi din Himalaya - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Locuitorii muntilor Himalaya - Triburi din Himalaya

Curiozitati > Curiozitati > Munti > Muntii Himalaya

Istoria ne spune ca locuitorii originari ai Muntilor Himalaya au fost Kinnars, Kilinds, si Kiratas. Epopea hindusa si Purana ne da de referinta de existenta lor în regiunile din Himalaya. Istoria mentioneaza, de asemenea, numele si Khasas Darads. Dar astazi doar trei grupuri etnice diferite formeaza populatia din Himalaya. Ele sunt Negroids, mongoloizi si arieni. Populatia, în regiunile din Himalaya este mult influentata de topografie, modelul economic si conditiile climatice. Conditiile climatice sunt unul din principalii factori pentru asezarile situate in conditii climatice extreme, si impune o restrictie privind conditiile de viata care tind sa restrictioneze circulatia si comunicarea. Dar grupurilor etnice care traiesc în vai adanci ale regiunii din Himalaya au, în general, conservat identitatea lor culturala traditionala.

Dar îmbunatatiri în comunicare si sistemul de transport au ridicat stilul si nivelul de viata al persoanelor care locuiesc în aceste regiuni. Modernizarea a afectat sistemul traditional cultural si sociale a zonelor. Populatia din regiunea din Himalaya numara aproape de 40 milioane. Hindusii de origine indiana domina in principal Himalaya Sub si vaile mijlocii ale Muntilor Himalaya. În locuri precum estul Kashmir sau Nepal se gaseste cea mai mare parte populatiei hinduse. În timp ce în regiunea Marilor Himalaya ( Himalaya Inalta) în nord predomina în principal, buddhisti tibetani. În centrul Nepalului, atât indieni cat si culturi tibetane se amesteca împreuna, producând o cultura mixta de trasaturi indiene si tibetane. În Himalaya în India de est si zonele din apropiere de Est de Bhutan ,oamenii practica religii si culturi similare cu cei care traiesc în nordul Myanmar si provincia Yunnan din China. Musulmanii sunt predominanti în vestul Kashmirului si cultura lor este similara cu cea a populatiei din Iran si Afganistan. Oamenii din Sikkim, în principal apartin celor trei grupuri etnice. Ele sunt nepalezi, Bhutiyas si Lepchas. Lepchas sunt acum o clasa in minoritate, dar ei sunt locuitorii  originri ai acestor locuri. Principala ocupatie a oamenilor din regiuna Himalaya este agricultura si cresterea animalelor. Dar, recent, comertul si industria joaca un rol vital în vietile oamenilor care traiesc în satele de frontiera în Himachal, Ladakh, Kumaon si Garhwal.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu