Statiuni turistice din Muntii Himalaya - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Statiuni turistice din Muntii Himalaya

Curiozitati > Curiozitati > Munti > Muntii Himalaya

Daca vom începe analiza muntilor Himalaya si atractiile sale nu vom avea cu siguranta spatiu pentru ca exista atât de multe incat nu este posibil sa le surprindem doar în câteva cuvinte. Acestea atrag oameni din diverse motive. Pentru unii este lacasul lui Dumnezeu, pentru unii este un centru spiritual, pentru unii este doar o vacanta si pentru unii este un paradis al drumetiilor. Cu o astfel de topografie variata, frumusete Himalayei oglindesteste apogeul naturii. Este o sansa imensa pentru turism, deoarece prevede atractii de calatorie pentru toata lumea: ca fauna salbatica, aventura, natura, turismul si pelerinajul. Nu este o oportunitate pentru oricine. Unele dintre statii montane celebre din Himalaya, care sunt principalele atractii turistice pe tot parcursul anului, sunt:

Shimla
Este imposibil de descris în cuvinte Shimla. Valea este binecuvantata cu frumusetea naturii. Orasul este înconjurat de munti cu vârfuri acoperite de zapada si pasuni verzi. Prin simpla apasare a epocii coloniale în arhitectura sa ofera o dimensiune diferita de alte statii de deal.

Drumul spre Shimla:
Puteti beneficia atât aerian si rutier. Exista zboruri disponibile între Shimla si Delhi si între Shimla si Kullu. Drumul rutier de Shimla este de 370 km distanta de Delhi. Puteti merge cu autobuzul sau cu masina privata.

Pentru a ramâne poti sa apelezi la hoteluri, pensiuni si case de vacanta, în functie de bugetul dvs..

Printre atractiile turistice majore în Shimla sunt Hill Potter, Ridge, Christ Church, Kufri, Narkanda, Himachal Muzeul de Stat si Mall. Pentru cumparaturi puteti încerca o gama variata de obiecte de artizanat, metal si lemn, lâna, pantofi manual disponibil la Mall si la Bazaar Lakkar.

Darjeeling
Se afla asezatala nouazeci de kilometri de Siliguri, Bengalul de Vest stabileste Darjeeling-regina de statii de deal a Indiei-la o altitudine de 2.200 m. Cu frumusetea ei incomparabila este una dintre atractiile turistice majore Himalaya.

Drumul spre Darjeeling:
Puteti ajunge Darjeeling cu avionul sau prin trafic, feroviar si rutier. Cel mai  apropiat aeroport de Darjeeling este Bagdogra, la 100 km sud. Daca doresti sa mergi cu trenul, atunci poti sa mergi cu un tren de jucarie care ruleaza la Siliguri si Jalpaiguri Nou. Exista si un drum rutier, de asemenea spre Darjeeling. Autobuze si microbuze ruleaza la un interval de treizeci de minute sau astfel spre Siliguri dintr-un stand de autobuz de la bazar. Puteti merge, de asemenea, cu autobuzul la Mirik, Gangtok si Kalimpong.

Principala atractie a Darjeeling este trenul de jucarie, care este de renume mondial. Apoi, exista gradini de ceai si mall-uri.

Manali
Manali este renumita pentru apropierea sa de snowline. Aceasta este o destinatie populara pentru indragostitii in luna de miere. Majestic cu vârfuri de pe fiecare parte a vaii unde este asezat. Ofera o vedere picturala ideala pentru mediul rural in special pentru iubitorii de sport si aventura.

Drumul la Manali:
Puteti ajunge la Manali cu avionul, cu trenul sau cu masina. Cu avionul: Cel mai apropiat aeroport de Manali este Bhuntar, care este la o distanta de 52 km. Din Bhuntar puteti lua un taxi sau un autobuz. Cel mai apropiat cap de sina este statia de cale ferata îngusta de tifon, care este de 95 de km de Kullu. Este mai bine sa mergeti cu un taxi sau cu autobuzul la Manali din Kullu astfel încât sa puteti experimenta frumusetea naturala a Kullu.

Principalele atractii ale Manali sunt Vashisth Hot sulf de primavara, Rohtang Pass, Hadimba Temple pentru a numi doar câteva.

Printre alte atractii majore din Himalaya sunt Gulmarg, Nainital si Kathmandu. Si cele mai importante centre de pelerinaj sunt Kedarnath, Badrinath, Gangotri si Yamunotri, Chardham. Apoi, exista si Amarnath Kailash Mansarovar.


 

Clima

Varfuri muntoase

Statiuni turistice

Rauri

Religii

Ghetari

Triburi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu