Cele mai inalte varfuri muntoase din Himalaya - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cele mai inalte varfuri muntoase din Himalaya

Curiozitati > Curiozitati > Munti > Muntii Himalaya

Toata lumea vrea sa exploreze Himalaya din diferite motive, unii pentru aventura si distractie în timp ce altii pentru alpinism, cel mai inalt varf din aceasta regiune avand aproximativ 8, 850 m altitudine. Toti cei care viziteaza Himalaya in adancul inimii lor, doresc sa exploreze muntele Everest. Himalaya este cel mai înalt munte din lume pentru cu primele 10 de vârfuri muntoase. Paisprezece vârfuri din Himalaya sunt de peste înaltimea de 8.000 m. În afara celebrului  Everest, K2, Kanchenjunga mai exista alte vârfuri cu inaltimi impresionante ca Nanga Parbat, Annapurna, Manaslu, Lahotse, Dhaulagiri.

Muntele Everest
Muntele Everest este cel mai înalt vârf muntos din lume. Aceasta se ridica la o înaltime de 8850 m (29035) deasupra nivelului marii. Acopera frontierele Tibetului si Nepalului si nordul Indiei. Munte este numit dupa Sir George Everest, care a fost un inspector-general britanic din India. Everestul este cunoscut sub nume diferite în diferite regiuni ca ''Sagarmatha'' in Nepal si ''Quomolongma'' în Tibet. Latitudinea Muntelui Everest este 27 59 17 N si longitudine de 86 55 31 E. În sanscrita Himalaya înseamna, "vatra de zapada". Muntele este complet acoperit cu zapada. Înaltimea muntelui variaza în functie de cantitatea de zapada care o are pe vârf.

Karakoram
K2 este, de asemenea cunoscut ca Austin Godwin, numit dupa un fotograf englez care a explorat regiunea. La nivel local este cunoscut sub numele de "Chogo Ri", care înseamna "Muntele Mare". Acesta este cel de-al doilea vârf muntos din lume, cu o înaltime de 8611 m sau 28250 ft.

Kanchenjunga
Kanchenjunga  este cel de-al treilea vârf muntos din lume. Acesta acopera jur de 7000 de km patrati pe Sikkim si Nepal frontiera. Cuvântul Kanchenjunga înseamna "Cinci Tezaure de zapada", în limba locala, referindu-se la cele cinci reuniuni la nivel înalt, care sunt toate peste 8.000 de metri. Acesta este situat la latitudinea de 27 ° 42 '9''longitudine si 88 ° 9 "1". Kanchenjunga are o altitudine de 8, 586m sau 28, 169 picioare. Acesta are cinci vârfuri din care cel mai inalt varf este de 8586 m sau 28,169 picioare. A ramas neexplorat în ciuda mai multor încercari. Potrivit Sir John Hunt, care a urcat de vârf de Everest cu Sir Edmund Hillary si Tenzing Norkey, a spus Kanchenjunga este mai periculos si mai greu de explorat, decât Muntele Everest în sine. De asemenea, este cunoscut sub nume diferite cum ar fi "Kachendzonga", "Kangchen Dzö-nga", si "Kangchanfanga".

Nanga Parbat
Nanga Parbat sau la muntele gol este un alt vârf important din Himalaya. Potrivit unor surse, este cel de-al noualea munte din lume. Acesta este situat în regiunea de Baldistan, Korakoram Range, Gilgit, Pakistan. Nanga Parbat are o înaltime de 8126 m sau 26660 ft. Muntele are margini ascutite astfel încât sa nu poata tina multa zapada. Acesta este motivul pentru care culmile montane au un aspect gol. Multele are trei fete, Rahikot, Diamir si rupal. Acesta este considerat un munte foarte periculos din cauza tragediilor, care s-au intamplat aici. Nanga Parbat este situat la longitudinea 74.35 si 35.10 latitude.

Annapurna
Printre alte vârfuri renumite din Himalaya, vârfurile Annapurna ocupa un loc important. Acesta este situat în Himalaya centrala Nepal, cu o altitudine de 8091 m. Se situeaza pe locul 10 între cei mai inalti munti din lume. Gama de Annapurna se intinde de la vest la est, constând din urmatoarele vârfuri majore:

Annapurna Fata de sud: altitudine: 7219 m,
Gang: altitudine: 7647 m,
Gangapurna: altitudine: 7455 m,
Annapurna III: altitudine: 7555 m,
Annapurna IV: altitudine: 7525 m si
Annapurna II: altitudine: 7937 m.
Annapurna I: altitudine: 8091 m.

Acesta este situat la est de un mare defileu care taie prin Himalaya de catre raul Kali Gandaki, pe pantele sale de vest si de nord-vest a ghetarilor, care alimenteaza acest defileu. Annapurna are multe piscuri mari, dar cele mai înalte vârfuri doua sunt Annapurna I si II, la capetele de vest si de est.

Manaslu
Manaslu, este situat în Nepal aproximativ patruzeci de mile est de Annapurna, cu o altitudine de 8156 m. Acesta este cel de-al optulea varf muntos din lume. Manaslu este cel mai înalt vârf din platoul Gurkha. Numele Manaslu este luat de la un cuvânt sanscrit "Manasa", care înseamna "Muntele de Duhului". Acesta este situat la longitudine si latitudine 84.33 / 28.33. Alte vârfuri care se ridica pe platoul Gurkha sunt dupa cum urmeaza:

Manaslu altitudine de Nord: 7154 m.
Dakura altitudine: 7837 m.
Himal Chuli altitudine: 7864 m.
Manaslu altitudine de Est: 7894 m.

Dhaulagiri Mountain
Acesta este situat în zona de frontiera a Nepalului de Est, Nepal si Tibet si cu o altitudine de 8201 m, este cel de-al 7 varf muntos din lume. Dhaulagiri înseamna "munte alb". Acesta este cel mai înalt munte situat în întregime în cadrul Nepalului. Vârful se întinde pe 30 mile si este format din creste ascutite, icefalls si ghetari. De-a lungul vârfului principal, apar alte câteva în forma de piramida. Patru dintre aceste vârfuri, de la est la vest, se ridica la o inaltime de peste 25.000 de ft. Acesta este situat la longitudine si latitudine 83.30 /28.42.

Lhotse
Lhotse este cel de-al patrulea varf muntos din lume. Acesta este situat intre China si Nepal si are o altitudine de 8516 m. Vârful se intinde de la est la vest, si este situat la sud de Muntele Everest. South Col, o creasta verticala conecteaza vârfurile celor doi munti, si nu are niciodata mai putin de 8, 000 de metri. Altele decât vârful principal al Lhotse sunt doua vârfuri : Lhotse Shar, care este situat la est de vârful principal, si Nuptse, care se afla pe creasta de vest a muntelui. Acesta este situat la longitudine si latitudine 86.56.03 / 27.57.45.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu