Religiile practicate in Himalaya - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Religiile practicate in Himalaya

Curiozitati > Curiozitati > Munti > Muntii Himalaya

Principalele religii, care sunt practicate în regiunea din Himalaya, sunt hinduismul, budismul si islamul. Aceste religii sunt practicate în regiuni precum Ladakh, Sikkim, Tibet, si Lahaul & Spiti. În religia hindusa Himalaya este considerat a fi lacasul lui Dumnezeu. Ea ocupa o pozitie importanta între hindusi, pentru ca Himalaya este de originea pelerinajului hindus. Shiva, care este considerat a fi zeul suprem în religia hindusa este venerat aici, în forma unui lingum. Unele dintre altarele celebrului Shiva în Himalaya sunt Amarnath în Kashmir, Kedarnath în Garhwal unde este vazut într-o formatiune glaciara, si în mijlocul Jageshwar un stand gros de deodar în Kumaon sunt dedicate pentru el. Printre celelalte importante pelerinaje hinduse în Himalaya sunt Kedarnath, Badrinath, Gangotri si Yamunotri si aceste patru locuri împreuna formeaza Chardham. În vaile de Garhwal setenii se inchina la Durga si Shiva. Ei sarbatoresc toate festivalurile hinduse, care sunt celebrate în alte parti ale Indiei. Oamenii din Nepal, care reprezinta peste doua treimi din populatie, practica numai hinduismul.

În religia budista, de asemenea, Himalaya ocupa o pozitie importanta. Multe manastiri budiste importante si Gompas sunt situate în Himalaya in Lamayuru si Hemis din Ladakh si Rumtek în Sikkim. Festivalul major al Sikkim este festivalul Phanglhapsol. Festivalul dureaza doua zile. Aceste locuri de cult reflecta mostenirea artei si culturii tibetane. Chiar si pentru religia Sikh exista sanctuare la Hemkund.

Chiar si Islamul si crestinismul au, de asemenea, un loc important în Himalaya. Valea Kashmir este în principal dominata musulmana. Ei sunt cea mai mare parte descendenti ai oamenilor care s-au convertit la islam dupa invazia musulmana. În Ladakh poporul a adoptat islamul dupa venirea acestuiape cai comerciale din Asia Centrala în timp ce în regiunea nord-est a Himalayei misionarii indieni crestini au convertit multi oameni din triburi în crestini. Dar oricare ar fi religia oamenilor din regiune din Himalaya au ramas împreuna pasnic timp de secole. În regiunea de sud este în principal hindusa in timp ce regiunea de nord este foarte mult influentata de religie budista..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu