Râurile din Muntii Himalaya - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Râurile din Muntii Himalaya

Curiozitati > Curiozitati > Munti > Muntii Himalaya

Cele cinci  râuri principale din Himalaya sunt Jhelum, Chenab, Ravi, Beas si Sutlej. Himalaya este locul de nastere al multe râuri importante. Râurile din Himalaya dau o noua dimensiune frumusetii naturale frumoase ale regiunii din Himalaya. Râurile sunt principala sursa a vietii în acesta zona. Ele ajuta la formarea de perdele forestiere si procesul de irigare în aceste regiuni.

Râul Jhelum
Râul Jhelum provine de la un izvor numit Verinag, care este de 80 km sud de Srinagar. Este cunoscut în întreaga lume pentru frumusetea lui  si are noua poduri. Este un râu foarte mare si are apa noroioasa. Acesta curge prin Srinagar.


Râul Chenab
Cele doua râuri Chandra si Bhaga fuzioneaza pentru a forma râul Chenab. Chenab se gaseste în regiunea Lahaul de Himachal Pradesh. Acesta provine din zapezi care se gasesc la poalele liniei principale ale Himalayei, în Spiti si districtul Lahaul. Frumos lac de Chandra Tal, este format de aceste râuri.

Râul Ravi
Cu acest râu sunt asociate o multime de legende de dragoste. Orasul Chamba este situat pe un raft de munte pe malul drept al râului. Regiunea este renumita pentru meserii precum batiste brodate, argint si ambarcatiunile de sculptura în lemn si piele.

Râul Beas
Valea de Kullu si Kangra este formata din Beas râu. Este renumit pentru frumusetea sa. Dar râul principal provine de la o structura ca igloo lânga Rohtang Pass în Pir intervalul Panjal la nord de Kullu. Forta principala a acestui râu este spre sud de Larji si apoi spre vest. Acolo intra în districtul Mandi si înca mai departe în Kangra. Toati afluentii sai sunt parauri, deoarece este alimentat zapada. Creste într-o mare masura în timpul sezonului musonic atât de mult, astfel încât provoaca inundatii în zonele din jurul sau. Barajul Pong este construit pe râul pentru a genera alimentarea cu energie hidroelectrica. La un loc numit Pandoh în cartierul Mandi de apa al râului Beas au fost deviat printr-un tunel lung de 53 km la Sutlej.

Sutlej Râul
Râul Sutlej provine din versantul sudic al muntelui sfânt Kailash, în apropierea lacului de Mansarovar. El curge paralel cu Himalaya si în cele din urma patrunde sa treaca prin Shipki. Ea taie prin linia muntilor Zanskar, si face un defileu adânc, la baza masivului Kinner Kailash. În cadrul districtului Kinnaur, ruleaza paralel cu drumul Hindustan-Tibet. Mai târziu, la Karcham, în Kinnaur, este unit prin Baspa râu care dreneaza valea Sangla.

Printre alte râuri importante din Himalaya sunt Indus River, Ganga River, râul Yamuna, Brahmaputra River si Spiti River.

Indus River
Aceasta provine în apropierea lacului Mansarovar pe platoul tibetan. Ea se întâlneste cu râul Gurtang la o altitudine de 4200 m în sud-estul Ladakh, în cazul în care intra în Himalaya. Apoi, urmeaza cursul de nord-vest între intervalul Ladakh în nord si Range Zanskar în sud. Locuri precum Leh, Marol, Skardu si Bunji au crescut de-a lungul râului Indus din Ladakh.

Râul Ganga
Râul Ganga este considerat râul sfânt din India. În religia hindusa are un loc foarte important. Ganga sau Gange este cel mai sfânt dintre toate râurile. Este un râu perpetuu, care provine de la ghetarul Gangotri situat la 14,000 ft la poalele muntilor Himalaya din nord Uttar Pradesh. Râul Bhagirathi, care se uneste cu Alaknanda, pentru a forma râu Ganga în orasul de Devprayag. Acesta este considerat ca fiind cel mai bun augur si sfânt al râului din India.

Râul Yamuna
Originea râului Yamuna sau Jamuna este din ghetarii Bundar Poonch situat în districtul Uttarkashi a starii de Uttaranchal. Aceasta creste de la Jamunotri, în Himalaya. Râul curge spre directia sud, pe la poalele muntilor Himalaya si pe câmpiile din nordul Indiei, de-a lungul Uttar Pradesh si a frontierei de stat Haryana.

Râul Brahmaputra
Râul Brahmaputra este considerat ca fiind unul din râurile mari din Asia. El incepe sa calatoriea in cei 3000 km de pârtii de la Kailash din vestul Tibetului, Golful Bengal. El începe ca raul cel mare din Tibet Tsangpo, si apoi în cele din urma se transforma sud, unde se constata în Arunachal Pradesh ca Dihong. Doar dincolo de Pasighat, se uneste cu Dibang Lohit care în cele din urma devine Brahmaputra. Acesta este cursul raului Brahmaputra.

Râul Spiti
Râul Spiti provine de la Pass Kunzum, care este are o inaltime de 16000 ft. Valea Spiti este numita dupa acest râu. Se alatura râului Sutlej în apropiere de satul Namgiya în districtul Kinnaur dupa care curge pentru aproximativ 60 de mile.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu