Ghid turistic Pleven - Descriere Pleven - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Pleven - Descriere Pleven

Destinatii > Europa > Bulgaria > Orase

Plevna cunoscut si sub numele de Plevna) este un oras în nordul Bulgariei, unul din cele sapte centre de cel mai populat al tarii si capitala provinciei omonime si a Plevna subordonate municipalitatii.

Cunoscut pe plan international pentru asediul Plevnei / Plevna în anul 1877 când armata româna-rusa a învins armata turca, este acum un mai importante centre economice ale Bulgariei de nord-vest si nord-central si unul din orasele cele mai populate Bulgaria Varna si Ruse, dupa Nord.

Pleven este situat într-o regiune agricola în inima Câmpiei dunarene, regiunea istorica a Moesiei, înconjurata de dealuri calcaroase scazut, topuri Plevna. Locatia sa centrala, în nordul Bulgariei face un nod majore si fundamentale administrative, economice, politice, culturale si de transport. Plevna este situat 170 km de capitala Sofia este de 320 km vest de litoralul Marii Negre, 50 km sud de Dunare.

În apropierea satului fluxurile de râul Vit, traversat de Tuchenitsa (cursuri de apa mici în Pleven cunoscut sub numele de Barata, literalmente "Harghitei).

Clima este temperat continentala cu ierni reci (chiar -15 ° C) si veri calde uscate (pâna la 35 la 40 ° C).

Cele mai vechi urme de asezari umane din zona de la data de mileniu î.Hr. a cincea, din neolitic.

 
Strazile centrale PlevenAntico trace de tranzactie, aceasta a fost deja ocupate de romani în secolul I î.Hr. si a fost numit STORGOSIA parte din provincia Moesia Inferior, a fost un important sprijin statie limesului dunarean gârla de site-uri importante ceea ce noi Legiunii (acum sediul Svistov Legio Italia). Apare în tabelul Peutingeriana pe drumul care leaga Serdica (astazi, Sofia), cu Oescus si Philippopolis (azi Plovdiv). Ramâne sonoancora fort roman vizibile în partea de sud a orasului. rezultate semnificative sunt traci si romani au vizitat muzeul local arheologice.

Pleven este sediul municipalitatii omonima, care include urmatoarele 23 de sate si 2 orase

Beglezh                        
Bohot
Brestovets
Brashlyanitsa
Bukovlak
Disevitsa
Gortalovo
Grivita
Koilovtsi
Kartozhabene
Kashin
Laskar
Mechka
Nikolayeva
Opanets
Pelishat
Plevna
Ridiche
Ralevo
Slavyanovo
Tarnene
Todorov
Trastenik
Tuchenitsa
Varbitsa
Yasen

Harta Pleven
 
 

Curiozitatati

Un oras în Kansas si un oras în Montana, Statele Unite, precum si un sat din Ontario, Canada, sunt numite în onoarea Plevna, Plevna sau, mai degraba, numele istoric al orasului în limba engleza (referindu-se la lupta 1877).

Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu