Ghid turistic Sofia - Ghid turistic Sofia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Sofia - Ghid turistic Sofia

Destinatii > Europa > Bulgaria > Orase

Sofia este capitala Bulgariei si are o populatie de 1.236.000 de locuitori. Se intinde pe o suprafata de 1000 de Km/2 si se afla in regiunea Oblast. Sofia este centrul cultural ,economic si industrial al tarii. Daca doriti sa vedeti un spectacol de opera sau balet atunci cel mai indicat ar fi teatrul Iwan Wasow. O multime de muzee impanzesc intreg orasul. Langa banca nationala a Bulgariei se afla muzeul arheologic cu exponate vechi de mii de ani. Galeria Nationala de arta adaposteste lucrari ale celor mai mari pictori si sculptori bulgari. Exista si un muzeu etnografic cu exopanate traditionale bulgaresti dar si de pe alte continente cum ar fi Asia sau Africa.

In centrul oasului se afla o moschee din anul 1576 un exemplu de arhitectura lasat de turcii care au ocupat tara in evul mediu. Cea mai veche cladire din Sofia este o biserica aflata in curtea renumitului hotel Sheraton care dateaza din sec aal 4-lea. Catedrala orasului se afla in nord si se numeste (Alexander Newski). Poate adaposti peste 5000 de credinciosi si a fost construita in stil neobizantin intre anii 1904-1912.

Cel mai mare parc al orasului este parcul Boris care se afla chiar in centrul orasului. Parcul are un lac pe care va puteti plimba cu barca. In parc se afla si stadionul armatei (Wassil Lewski) precum si o multime de statui aleunor omani de seama bulgari. Orasul are propria magistrala de metrou.

Gheizerul din Sofia


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Sofia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu