Ghid turistic Varna - Descriere Varna - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Varna - Descriere Varna

Destinatii > Europa > Bulgaria > Orase

Varna este treilea oras ca marime din Bulgaria, dupa capitala Sofia si Plovdiv (Plovdiv). City, situat în partea de est a tarii, este de capital din regiune si un important port din Varna la Marea Neagra, in apropierea lacului Varnesko (Varna).

Orasul a fost redenumit in onoarea lui Stalin conducerea Uniunii Sovietice pentru o scurta perioada 1949 - 1956.

În 580 î.Hr. despre Varna a fost fondat de greci si structurat ca o colonie comerciala (apoikia), sub numele de Odessos. Din punct de vedere istoric, orasul este cunoscut pentru necropola calcolitica, din care arheologii au descoperit cea mai veche comoara de aur din lume, de aur din Varna. Orasului sunt bine pastrate, bai romane (secolul II d.Hr.), reprezentând cel mai mare site-ul roman din Bulgaria.

In timpul Evului Mediu, ori bulgarii si bizantinii si-au alternat controlul asupra orasului pâna când a fost cucerit de otomani în 1393.

La data de 10 noiembrie 1444 în apropiere de orasul Varna a fost  lupta cu turcii care au învins o armata de 30.000 de cruciati, condusa de Ladislau III din Polonia. Soldatii crestini s-au adunat în port pentru a ajunge la barci le-ar lua la Constantinopol, dar au fost atacati de o armata superioara, compus de 120.000 de turci, condusa de sultanul Murad II.

Ladislau III a fost ucis în timp ce încerca o abordare curajoasa pentru a surprinde sultanul, astfel ia venit porecla de Warnenczyk . Retragerea cruciatilor a dus ca rezultat caderea inevitabila a Constantinopolului în mâinile turcilor.

În 1829 orasul a fost asediat si cucerit de catre armata rusa Imperial în timpul asediului prelungite de Varna.

În 1962 orasul a avut loc Olimpiada de Sah cincisprezecea Mondiale, au avut loc în 1969, în timp ce gimnastica ritmica Campionatele Mondiale. Din septembrie 30 to October 4, 1973 zecea Olimpice Congresul a avut loc sesiunea de la Palatul Sporturilor din Varna.

Sport
Ne-am bazat PFC Cherno More Varna, echipa de fotbal. Echipa de baschet este BK Cherno More Varna.

Monumente
Oras, cel mai mare oras de pe Negre din Bulgaria baza navala în Marea tara, este adesea mentionata ca fiind capitala de coasta din Bulgaria sau de vara. Astazi gazduieste un muzeu naval, unde este, de asemenea, expuse în muzeu nava torpila Drazki obtinute.

Muzeul National de Arheologie conservate astazi pe cultura materiala si viata pescarilor de tarani si cetatenii provenind din al XIX-lea începutul secolului XX.

Unele din alte locuri importante, de Varna sunt: Catedrala Maicii Domnului, orasul delfin, gradina mare (de Anton Novak Ceha), Roman Cade, rock medievala Aladzha manastirea, necropola de la Varna, " observator si planetariu.

În plus, podul Asparuhov, 2 km lungime si 52 m înaltime, este bine cunoscut si folosit pentru practica de bungee jumping.

Curiozitatati
În orasul Varna este stabilit o parte a romanului gotic Dracula de Bram Stoker.

Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Varna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu