Descrierea cascadei Victoria - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descrierea cascadei Victoria

Curiozitati > Curiozitati > Ape

O cascada si mai impresionanta decat Niagara, dar mai putin popularizata si vizitata de turistic, este cascada Victoria din Africa, situata pe cursul fluviului Zambezi, cascada despre care exploratorul englez Livingstone a afirmat ca ar fi '' cea mai mare cadere de apa de pe glob''.

Întradevar cascada Victoria depaseste cu mult dimensiunile cascade Niagara; apele fluviului Zambezi se prevalesc clocotitor de la inaltimea de 108 m, iar latimea frontala a cascadei este 1 800m depasind deci cu 600 m pe aceea a Niagarei.
La aceasta maretie de nedescris contribuie si regiunea inconjuratoare in care reliful, vegetatia si fauna si-au dat mana pentru a intregi un cadru uluitor, cum nu se mai intalneste in nici o alta parte a globului pamantesc.

Frumusetea locurilor inconjuratoare, precum si panorama oferita de rostogolirea uriasei cantitati de apa, de aproape 800 milioane de litri pe minut, au facut in ultima vreme din Cascada Victoria un atractiv obiect pentru turistii din lume.

In ultimii anu, pe fluviul Zambezi, la maretia creata de natura, s-au adaugat amenajarile realizate de popurul acum liber din Zambia, care a pus in valoare aceasta uriasa cadere de apa, contruind la Karira un baraj inalt de 140 m si lung de 668 m.
In spatele acestui baraj s-a format unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din lume, care va da posibilitatea sporirii mai intense a cantitatii de energie electrica, de care continentul african duce mare lipsa.

In felul acesta ''Cascada Diavolului'', asa cum era denumita de localnici Cascada Victoria a devenit ''Cascada Omului''.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cea mai mare cascada din lume - Cascada Victoria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu