Marea Bering - Descriere Marea Bering - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Marea Bering - Descriere Marea Bering

Curiozitati > Curiozitati > Ape

Cea mai nordica mare a Oceanului Pacific. Are o suprafata de 2 270 000 km2 si o adîncime de 4 191 m. Ea scalda tarmurile a doua continente, Asia si America de Nord. Tarmurile sînt în mare parte muntoase si puternic crestate. Prin Strâmtoarea Bering se scurge o parte din apele Oceanului Înghetat formîndu-se curentul rece (Oya- sivo) care transporta gheturi pîna în apropierea Aleutine. La începutul secolului al XIX-lea, geografii i-au dat acest nume, în amintirea marelui explorator Vitus Jonassen Bering (1681 - 1741), care a descoperit-o cînd a condus doua expeditii în Kamceatka (1725 - 1730 si 1733 - 1741).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marea Bering (sau Imarpik) este situata la nord si separata de Oceanul Pacific de nord de catre Alaska si Insulele Aleutine. Acoperind mai mult de doua milioane de kilometri patrati, este marginita la est si nordest de Alaska, la vest de Siberia si Peninsula Kamceatka, la sud de Peninsula Alaska si de Insulele Aleutine si în nordul îndepartat de Strâmtoarea Bering care separa Marea Bering de Marea Chukchi din Oceanul Arctic. Numele sau este cel al primului explorator european care a navigat pe apele sale, navigatorul danez Vitus Bering.

În timpul celei mai recente ere glaciare, se crede ca nivelul marii era suficient de jos pentru a permite oamenilor si animalelor sa migreze din Asia în America de Nord pe jos, pe unde acum se afla Strâmtoarea Bering, localizata în partea nordica a marii. Acest loc este cunoscut ca "Trecatoarea Bering" si unii oameni de stiinta cred ca a fost locul prin care au ajuns în America primii locuitori.

Marea Bering este unul din locurile cele mai bogate în peste, si pescuitul în apele sale reprezinta jumatate din industria pescuitului din Statele Unite. Datorita schimbarilor climatice, evolutia climei si ecosistemului Marii Bering este nesigur. Aceasta este o problema în doua sensuri: schimbarile climatice influenteaza ecosistemele si ecosistemele servesc ca indicatori pentru schimbarile climatice.

Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons cu atribuire si distribuire în conditii identice

Insulele din Marea Bering

Insulele Pribilov
Insulele Komandorski, inclusiv Insula Bering
Insula St. Lawrence

Insulele Diomede

Insula King

Insula St. Matthew

 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu