Descriere Grand Canyon - Ghid turistic Grand Canyon - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Grand Canyon - Ghid turistic Grand Canyon

Curiozitati > Curiozitati > Munti

Situat in nord vestul statului Arizona, Grand Canyon este unul dintre atractiile principale ale Statelor Unite ale Americii.
In anul 1540 spaniolul Lopez de Cardenas a fost primul european care a privit panorama grandiosului Grand Canyon dar o harta a tinutului a fost editata doar pe la mijlocul secolului al 19-lea. Istoria aparitiei acestui canion nu a fost exploatata la maxim de catre cercetatori.

O probabilitate mare o are faptul ca
râul Colorado care trece prin mijlocul canionului a inceput eroziunea tinutului acum 10 milioane de ani incercand sa-si faca un culoar prin tinutul muntos. De-a lungul timpului au aparut prapastii de peste 1800 m inaltime cu lungimi de pana la 350 km si latimi de pana la 30 km. Vantul si vreamea din acesta regiune au contribuit si ele la formarea canyonului dand stancilor si o bizara forma. In aceasta parte sau gasit importante cantitati de fosile ale animalelor care au trait aici de-a lungul a catorva milioane de ani.

Cea mai spectaculoasa parte a regiunii a fost numita Grand Canyon si a devenit parc national in anul 1908.Grand Canyon se intinde pe o suprafata de 4934 kmp iar temperaturile pot ajunge pana la 50 de grade celsius. Din aceasta cauza aici vegetatia si flora sunt cu greu intalnite neexistand decat cactusi si scorpioni. Chiar si in raul Colorado exista doar cateva specii de pesti. Pe malul acestuia se pot intalni iguane si broaste testoase. In extremitatile canyonului (in nord si sud) exista cateva paduri ofera un habitat optimal vietuitoarelor care nu se aventureaza prea des pe acest arid teritoriu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu