La poalele lui Fuji Yama - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

La poalele lui Fuji Yama

Curiozitati > Curiozitati > Munti

Împaratia de la poalele lui Fuji Yama ocupa un mare arhipelag situat in partea de est a Asiei, intre marea Japoniei si Oceanul Pacific, pentru care s-a impamantenit denumirea de  ''Arhipelagul Japonez''.

Principalele insule care alcatuiesc arhipelagul japonez sunt : Honshu, Shikoku, Kyushu si Hokkaido, fara sa mai vorbim de miile de insule mici care sunt presarate ca margelele pe apa marii si a oceanului. Acest arhipelag in forma de arc se desfasoara de la nord la sud, pe o lungime de 2400 km, totalizand o suprafata de 369 662 km2.

Marile si golfurile care scalda tarmurile pamantului atat de inbucatit al Japoniei au facut ca aproape toate costele sa fie deosebit de dantelate. Lungimea intortocheatelor tamuri japoneze ating jumatatea circumferintei globului pamantesc.
Navigatorii care, inca din timpuri foarte vechi, au ajuns cu corabiile prin aceste parti ale lumii au ramas mirati de frumusetea tarmurilor legendarei ''Zipagu'', cum i se spunea Japoniei pe la sfarsitul evului mediu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Festival care celebreaza Muntele Fuji

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In special marginile stramtorii dintre insulele Shikoku si Honshu care  marginesc Mediterana Japoneza, prezinta multiple dantelari care amintesc de pitorescul fiordurilor norvegiene, de frumusetile Balticei si de maretia lacurilor care insura ca o salba de perle la poalele Alpilor italieni.

Muntii se zaresc pretutindeni. Ei reprezinta circa 85% din suprfata Japoniei. Peste 250 din virfuri depasesc inaltimea de 2000 m, cel mai inalt fiind muntele Fuji cunoscut si sub numele de ''Olimpul Japonez'', conul sau perfect are inaltimea de 3776 m. Cu toate ca Japonia are un toatl de 192 de vulcani, din care 58 sunt inca activi, Fuji Yama este cel mai iubit de catre Japonezi. El este mandria japonezilor si este tot ce poseda tara mai frumos ca peisaj. Din timpuri stravechi el a fost glorificat in cantecele poetilor, iar talentatii artisti plastici japonezi l-au infatisat in nenumarate feluri. Muntele Fuji este zugravit in culori aurii si argintii, albe sau albastre, pe multe obiecte de arta.

Varful Fuji este simbolul a tot ce este nipon. Piscul lui e cel dintai punct al insulelor Japoniei pa care cad razele soarelui rasare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu