Descriere Rocky Mountains - Ghid turistic Rocky Mountains - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Rocky Mountains - Ghid turistic Rocky Mountains

Curiozitati > Curiozitati > Munti

Rocky Mountains se intind pe o distanta de peste 4500 km din partea nordica din Alaska "Kordilen" peste intreaga Canada,pana in New Mexico in Usa si formeaza coloana vertebrala a intregului continent nord american. Cele mai inalte varfuri ale acestor munti sunt Mount Elbert in Colorado cu 4399 m si Mount Robson in Canada cu 3954 m. Geologic acesti munti sunt tineri . Au inceput sa se formeze aprox. acum 120 mil de ani datorita miscarii placilor tectonice. Puternici vulcani subterani au erupt atunci aruncand la suprafata mari cantitati de lava si magma care sa transformat in granit. Forma muntilor Rocky de astazi a fost acum 2 milioane de ani de ghetarii care se formasera in aceste regiuni.

Din Rocky mountains provine necesarul de apa potabila care alimenteaza tot sudul Statelor Unite care au o clima arida pe tot timpul anului.
In anul 1807 un vanator de animale cu blani pretioase a ajuns pina in nordul statului Wyoming unde a dat peste o priveliste uimitoare cu cascade si ape termale. Intors in orasul lui ,St Louis nimeni nu la crezut dar totusi sau efectuat doua expeditii care
incercau sau adevereasca spusele vanatorului. Raporturile acestor expeditii au uimit congresul american care in anul 1872 au declarat Yellowstone primul Parc National
din Lume. Intre timp datorita frumusetii acestor munti au aparut o multime de alte parcuri nationale precumGhetarul din nordul statului Montana,Denali in Alaska,in sud Grand Tetons... Flora si fauna in acesti munti sunt de o bogatie deosebita. Simbolul vietii salbatice nord americane ste ursul Grizli,o subspecie a ursului brun,care traieste in acesti munti. In zilele noastre insa acesta specie este amenintata de extinctie. Mai exista doar aprox.1000 de ursi grizli din cei peste 100.000 care erau in acesti munti in momentul in care omul a colonizat aceste teritorii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu