Misterele Vaticanului - Secretele Vaticanului - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Misterele Vaticanului - Secretele Vaticanului

Curiozitati > Mistere si Legende

Din secolul al 18-lea se pare ca, din ordinele Papei, nici un om nu trebuia sa ajunga la textele pazite cu sfintenie din arhivele Vaticanului. Aceste arhive nu numai ca ar schimba omenirea, ci ar putea chiar sa o distruga. Chiar daca Vaticanul este privit cu smerenie, aceste loc a fost populat de persoane, printe care si fete bisericesti, pline de secrete nu tocmai ortodoxe.. Revista Spiegel a publicat cateva dintre scandalurile de la Vatican, legate de crime, incesturi, intrigi si inselatorii.

Unul dintre secretele cele mai bine pazite ale Vaticanului este cel despre vietile papilor, unuii dintre ei fiind departe de a fi numiti '' usa de biserica''. Un astfel de episod este cel legat de moartea lui Ioan al 8-lea un papa care a fost ucis in timpul mandatului. Se pare ca a fost snopit in bataie pana si-a dat sufletul. Aceata intamplare a deschis seria altor opt crime comise asupra unor suverani pontifi. Un alt scandat este cel al Papei Ioan al 12-lea de numele caruia se leaga pasiunea pentru jocuri, blasfemie, crima si incest. El a fost eliberat din functie in anul 963 pentru comportament necuvincios. La randul lui Papa Alexandru al 6-lea a avut un caracter nedemn avand 9 copii din relatii diferite.

In cartea lui David Yallop '' In numele Domnului '' se spune ca daca arhivele Vaticanului ar fi dezvaluite, fata credintei s-ar schimba pentru totdeauna. De secole se spune ca Vaticanul pazeste cateva secrete esentiale despre lumea crestina de pretutindeni.

O investigatie privind asasinarea Papep Ioan Paul 1 autorul incearca sa demonstreze ca Albino Luciani numele adevarat al Papei Ioan Paul 1 a fost victima unui complot pul la cale chiar de oamenii din anturajul sau. Autorul spune ca Papa ar fi fost otravit cu digostina, un extract al digitalinei, medicament prescris uneori in boli cardiace. Potrivit variantei oficiale a Vaticanului, Papa Ioan Paul 1 ar fin murit cu '' zambetul pe buze ''.

Ispita este mereu printre oameni

Cercetatoarea Barbara Elitt  a produs indignarea in randul fetelor bisericesti dupa ce a fact publice cateva interpretari ale Scrierii Sfinte. Ea a lucrat in arhivele Vaticanului si a descoperit cateva documente care datau din primele secole ale crestinismului si care au fost interzise publicului de Sinodul de la Niceea, in 325. Cercetatoare sustine ca unele dintre aceste texte fac referire chiar si la Dumnezeu. Astefel, Demiurgul ia forma unui inger cazut care pretinde ca este Dumnezeu pe pamant , aducand cu el ispita si pacatul. Insa, spre deosebire de Satana, Demiurgul nu a incalcat niciodata voia lui Dumnezeu. oamenii au inceput sa fie atat de influentati de Demiurg, incat aproape ca si-au pierdut legatura cu Dumnezeu. Astfel numai prorocii si sfintii au primit porunci direct de la Dumnezeu, ceilalti fiind influentati de Demiurg. Textele arata ca Demiurgul incearca permanent sa-i inspiteasca pe oameni si ca acestia din urma nu trebuie sa-si lase partea intunecata sa-i conduca. De asemenea Barbara Elitt sustine ca Noe si intreaga sa familie ar fi supravietuit nu numai unui potop, ci si unei intoxicatii cu gaz in urma careia oamenii si-ar fi uitat trecutul. Chiar in acel moment lumea era inluentata de Demiurg, motiv pentru care Dumnezeu a decis sa stearga din mintea pamantenilor tot ceea ce stiau. Noe trebuia sa se salveze pentru a le povesti oamenilor despre Dumnezeu, motiv pentru care el nu a plecat cu corabia ci a ramas ascuns intr-o biserica.

Un alt mister legat de aceste texte este credinta in reincarnare. Potrivit documentelor secrete, Ioan Gura de Aur nu ar fi scris intamplator ca numai cel nascut din nou poate vedea imparatia lui Dumnezeu si ca, desi corpul moare sufletul ajunge in Rai.

Societati secrete ale Vaticanului

Vaticanul crede in Extraterestrii

Un teolog astronom de la Vatican, Gabriele Funes, sustine ca este posibil ca oameniii sa creda in acelasi timp in Dumnezei si in alte fiinte extraterestre. El declara ca '' se poate admite existenta unor alte forme de viata, mai evoluate decat a noastra ''. Mai mult, Funes admite ca teoria Big Bangului este una dintre cele mai credibile explicatii despre cum a aparut lumea, iar acesta teorie nu trebuie negata de credinta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu